Обстановката в Благоевград е спокойна
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Септември 2011 10:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обстановката в Благоевград е спокойна

 

Благоевград /КРОСС/ Няма нарушения на обществения ред в Благоевград след снощните протести в подкрепата на двама загинали при побой младежи, съобщават от МВР. Към 20.30 часа снощи на тел. 112 е получен сигнал за събрало се множество на ул. „Балкан” в подкрепа на двама пострадали при побой. Изпратеният полицейски екип установил, че двамата мъже били нападнати на ул. „Трети март”. Пострадалите /20 и 37г./ са прегледани и освободени. Полицаите установили побойниците и скоро в Първо РУП са задържани двама младежи, и двамата криминалнопроявени. По случая е образувано полицейско дознание. Продължават процесуално-следствени действия  за документиране на случая, предстои материалите да бъдат докладвани в Районна прокуратура. 

 

След инцидента с двамата бити мъже в кв. „Предел” възникнало напрежение сред жителите му. Изпратени са полицейски сили от „Охранителна полиция”, проведени са разговори и с местните лидери и не са допуснати нарушения на обществения ред. През изтеклата нощ в квартала е осигурено засилено полицейско присъствие. Обстановката е спокойна, няма напрежение и инциденти. Полицейски патрули ще дежурят и днес.

От областната дирекция съобщават за получени вчера на тел. 112 няколко фалшиви сигнала за инциденти в различни квартали на Благоевград, което е усложнило работата на полицейските служители. Авторите на  злонамерените обаждания ще бъдат установени и санкционирани.