Българските автомобили станаха сензация на ЕСЕН 2011
Секция: ИКОНОМИКА
29 Септември 2011 13:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българските автомобили станаха сензация на ЕСЕН 2011

Пловдив /КРОСС/ Първите модели коли, които ще се произвеждат в България, станаха сензацията на Автомобилен салон Пловдив. На Международния технически панаир дадохме старт на продажбите, а само за два дни имаме над 50 заявки, заяви Кирил Георгиев, мениджър в „Литекс моторс". Компанията ще прави автомобили на китайската марка „Great Wall" в завода си край село Баховица. Очаква се до края на годината да започне пробното производство. Още отсега обаче интересът е много голям, твърди Георгиев. По време на изложението в Пловдив, което ще продължи да 1 октомври, фирмата дава безплатни бонуси на клиентите си. Те могат да избират между фабрична газова бутилка или застраховка - „Автокаско" и „Гражданска отговорност".

Първите родни коли ще слязат от конвейера на цени, съобразени с местния пазар. Масовият градски модел „Voolex" ще струва 15 990 лева с всички екстри, най-евтините джипове „Hover" ще са по 28 699 лв. с ДДС и екстри, а цените на пикапите започват от 24 000 лева. Огромен е интересът към новия джип „Range Rover Evoquel Si4", заявиха от фирмата изложител „Мото Пфое". Елегантният автомобил в ярко червен цвят привлича вниманието и 5-6 посетители са пожелали да го вземат веднага. Над 10 вече са заявките за покупки. За новия „Jaguar XF" също има клиенти, тъй като цената му е под 100 000 лева, а лимузината от същата марка, която предлагаме, е най-дългата в своя клас, казаха от „Мото Пфое". Новите модели на „Ситроен" - DS4, C4 и C3, също не оставят безразлични автолюбителите. За два дни са продадени 11 броя, казаха от фирмата. На нейния щанд има и лекотоварни автомобили, които са най-продаваните през последните 3 години.

Различни бонуси и отстъпки между 10% и 30% предлагат участниците в "Автомобилен салон Пловдив" по време на изложението. На 1 октомври в 13 часа ще стане ясно името на късметлията, който ще получи награда от томболата с анкетни карти. Той може да избира между 9 модела леки коли и едно АТВ.