ЕС въвежда задължително етикетиране за съдържание на сол, захар и мазнини
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Септември 2011 16:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕС въвежда задължително етикетиране за съдържание на сол, захар и мазнини

Варна /КРОСС/ От 2014 г. Европейският съюз въвежда задължително етикетиране на храни, в което да се описва съдържанието на сол, захар и мазнини. Това ще се отнася за производителите на хранителни продукти и е взето като решение от Съвета на ЕС. Това заяви при посещението си във Варна министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. България дори настоявахме за по-ранна дата за задължителното въвеждане на етикетирането, каза той. За прясното месо пък, ще бъде задължително да има на етикет страната, от която е произходът на продукта. Изписването на сол, захар и мазнини е изключително важно за потребителите и за здравословното хранене, обясни министърът. Те трябва да знаят какво точно консумират. България в това отношение е напреднала и го изпълнява, в сравнение с други страни-членки, защото производителите обявяват съдържанието на сол, захар и мазнини.