Ученици ще дискутират в НС темата за спасението на българските евреи по времето на ВСВ
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Септември 2011 16:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ученици ще дискутират в НС темата за спасението на българските евреи по времето на ВСВ

София /КРОСС/ По покана на председателя на парламента Цецка Цачева ученици ще дискутират в пленарната зала на Народното събрание темата за спасяването на българските евреи по времето на Втората световна война. Форумът ще се проведе на 3 октомври 2011 г., понеделник, от 10.00 часа. В него ще се включат 250 ученици от София, които са участвали в тазгодишния конкурс за есе „Спасението на българските евреи по времето на Втората световна война" по книгата на проф. Михаел Бар-Зоар „Извън хватката на Хитлер".

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще отправи послание към участниците в дискусията. На форума ще бъдат обявени победителите в конкурса. Отличените ще прочетат откъси от своите есета. Председателят на парламента ще връчи на победителите почетни плакети на Народното събрание.
В пленарната зала на парламента ще бъдат излъчени кадри от документалния филм на проф. Михаел Бар-Зоар „Извън хватката на Хитлер".
Тази година 500 ученици от столицата са писали по темата, като след предварителната селекция са били избрани 19 есета. Конкурсът се провежда за 17-ти път, като българският парламент традиционно подкрепя
инициативата. Организатори на проекта са „Център за толерантност" и Регионален инспекторат по образованието, София - град.