МВР-Сливен призовават към толерантност и човечност след случая в Катуница
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Септември 2011 16:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВР-Сливен призовават към толерантност и човечност след  случая в Катуница

Сливен /КРОСС/ МВР-Сливен призовава всички граждани, представители на държавни институции, неправителствени организации и лидери на политически партии, да проявят толерантност и човечност към създадената обстановка в страната, като не се поддават на злонамерени действия за изкуствено ескалиране на напрежение сред гражданите от различна етническа принадлежност.
В тази трудна ситуация всеки трябва да помни, че всички сме хора и не етноса прави човека, такъв какъвто е. Ако за момент всеки от нас спре и се огледа ще разбере, че това което се случва напоследък в България няма нищо общо с българи и роми, а става дума за морални ценности и за човечност.
Предстоящите избори за президент и вицепрезидент, кметове и общински съветници трябва да преминат в една спокойна обстановка без насаждане на расистки и други напрежения сред населението. Нека всички жители на областта и страната да се опитат да запазят мира и добрите човешки взаимоотношения в населените места, с цел установяване на благоприятна среда за работа на полицията и другите институции.