ВМРО-НИЕ: Петричани да бойкотират изборите заради отношението на държавата към тях
Секция: ПОЛИТИКА
30 Септември 2011 16:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ВМРО-НИЕ: Петричани да бойкотират изборите  заради отношението на държавата към тях

Петрич /КРОСС/ Партиите в Петрич да изтеглят представителите си от Общинската избирателна комисия и секционните комисии в знак на протест срещу решенията на Министерство на отбраната да не върне терена на бившето танково поделение в центъра на града на петричани. Това ще предложат на Председателския съвет на ръководството на Общински съвет Петрич съветниците от ВМРО- НИЕ Славчо Чакалов и Благой Калъпсъзов. Жителите на Петрич трябва да бойкотират изборите на 23 октомври заради отношението на държавата и правителството към тях. Всички правителства през последните 15 години, включително и сегашното, залъгваха петричани, че този имот ще стане публична общинска собственост, за да се превърне в парк за отдих и развлечения. Има безброй декларации и решения на Общински съвет Петрич, писма с обещания на различни военни министри. В крайна сметка, именно правителството на ГЕРБ реши да отнеме този имот от петричани, за да го продаде на частни лица.

От ВМРО - НИЕ ще предложат на Председателския съвет политическите партии не само да блокират чрез представителите си работата на ОИК и СИК-овете, но и да организират протестни действия на хората от Петрич.
Хората трябва да излязат на гражданско неподчинение и да поискат на място обяснение от министър-председателя за скандалната продажба. Всички партии от общината трябва да се включат в бойкота на изборите и протестните действия, за да не остане съмнение, че някой се опитва да си прави евтина пропаганда.