Чавес: След химиотерапията играя бейзбол
Секция: СВЯТ
30 Септември 2011 16:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чавес: След химиотерапията играя бейзбол

Каракас, Венецуела /КРОСС/ Президентът на Венецуела Уго Чавес лично опроверга слуховете, че спешно е приет във Военната болница в Каракас, след "влошаване на здравословното му състояние и острата бъбречна болка", предадоха световните агенции, цитирани от "ТелмаТв".

Чавес се появи по венецуелската държавна телевизия и нарече слуховете "зли", които искат да предизвикат климат на несигурност в страната. Испанският вестник "Нуево Хералд", който излиза в Маями вчера писа, че здравето на Чавес е сериозно увредено и, че той във вторник е бил приет по спешност в клиника във Военната болница във венецуелската столица.

Чавес увери сънародниците си, че е добре, че се възстановява и че процесът на възстановяване изисква голяма дисциплина от негова страна. Той призова сънародниците си да не вярват на слуховете за влошаване на здравето му.

Облечен в червен спортен анцуг президента направи няколко бейзболни удара в своя президентски дворец в Каракас. След това той сравни остранения тумор от тялото му с бейзболната топка.

Чавес обаче не уточни в коя част от тялото му е бил тумора. Президентът бе опериран на 20 юни в Хавана, в Куба, и там премина през четири курса на химиотерапия. Според някои медии, той страда от рак на дебелото черво. 57-годишният Чавес възнамерява през следващата година да се кандидатира за трети президентски мандат.

/НИ/