Старт на новата академична година за Камелия Тодорова
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Септември 2011 17:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Старт на новата академична година за Камелия Тодорова

Легендата на родния джаз вече шеста година преподава в Нов български университет

 

София /КРОСС/ Кандидатът за вицепрезидент Камелия Тодорова посрещна своите студенти от Департамент „Музика" в Нов български университет в първия ден от новата академична година. Камелия преподава във висшето учебно заведение от 2006 г. насам и подготвя бъдещите бакалаври и магистри по дисциплините вокална техника и постановка в поп и джаз пеенето. За да покажат придобитите умения, студентите подготвят продукции и уъркшопове.

Работата на Камелия в университета е тясно свързана с признати имена от българската музикална сцена - Милчо Левиев, Ангел Заберски и др.

В началото на учебната година, Камелия сподели, че българските студенти са много талантливи. Освен музикалните умения, тя държи да им предаде и уменията да бъдат дисциплинираяни, да уважават сами себе си и да постигат целите си с достойнство. „Най-важното за хората, които се занимават с музика, и въобще с изкуство, е да умеят да изграждат собствената си муза. Когато сърцето и въображението ти не скучаят, целта е по-осъществима и резултатите винаги са по-добри от очакваните", казва гранддамата на родния джаз. И напомня, че за нея и студентите й предстои академична година, изпълнена с предизвикателства.