Министър Тотю Младенов откри обекти по „Красива България"
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Септември 2011 17:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Тотю Младенов откри обекти по „Красива България"

София /КРОСС/ Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов откри днес три обекта, реализирани по проект „Красива България". Ремонтните дейности на Дома за възрастни с физически увреждания в Стара Загора са реализирани на два етапа през 2010 г. и 2011 г. Общата стойност на обекта е над 1 млн. лв. С тях са монтирани PVC-дограма, подновена е електрическата и ВиК-инсталацията и настилките в стаите, монтирани са дървени парапети на терасите и са осъществени бояджийски работи. Общата заетост на обекта е 48 работника, като 14 от тях са регистрирани в Бюрото по труда. По време на церемонията по откриването кметът на града Светлин Танчев благодари за доброто партньорство с МТСП като подчерта важната роля на сътрудничеството между държавата, бизнеса и местната власт.

Двата обекта в Димитровград, които министър Младенов откри, са реализирани по мярка 02 „Подобряване на социалната инфраструктура" на проект „Красива България". Общата стойност на ремонта на сградата на ОДЗ (бившата целодневна детска градина „Приказка") е 299 597 лв. При този обект е проведено и квалификационно обучение на 13 регистрирани в ДБТ-Димитровград безработни, в курс по специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки". В Центъра за настаняване от семеен тип за деца в града е извършено преустройство и промяна предназначението на съществуващ апартамент. Общата стойност на обекта е 55 118 лв. Общата заетост на обекта е 7 работника, в т.ч. 4 регистрирани в ДБТ безработни.

Програмата на министър Младенов в Димитровград продължи с посещение на Център за ранна интервенция и Дневен център за деца и възрастни.