Ученици от столицата сеят дръвчета над Драгалевския манастир
Секция: ЕКОЛОГИЯ
30 Септември 2011 18:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ученици от столицата сеят дръвчета над Драгалевския манастир

София /КРОСС/ С благословията на Негово Светейшество Максим Патриарх Български и Митрополит Софийски и с подкрепата на МОМН, ПП "Витоша" и Столична община 300 ученици от столичните училища ще помогнат да се възстанови гората над Драгалевския манастир "Света Богородица Витошка". Началото на екоинициативата е планиран за 11 часа в неделя.

Ученическата гора ще се раззелени на мястото на унищожената през 2001-2005 г. иглолистна гора, която е била създадена от софиянци още в началото на 20 век. След време тук на 6 дка площ ще зашумят дръвчета - бук, офика, ела и др. характерни за района видове.

Инициативата се осъществява под патронажа на г-жа Ваня Кастрева - началник на Регионалния инспекторат-София град, която ще подари дръвче на присъединилите се училища. Всеки район, който се включи в инициативата, също ще получи дръвчета за залесяване. Така ще бъде продължена инициативата, започнала преди година с разсаждането на 50 дръвчета в местността Игликина поляна, в която участваха Район "Витоша", район "Лозенец", ЧСОУ "Св. Георги", 120 СОУ и др. Целта на инициаторите е идеята да стигне до всички училища, райони и общини, с което тя ще се превърне в национална.