В Мексико вече са възможни "временни" бракове
Секция: СВЯТ
30 Септември 2011 19:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В Мексико вече са възможни "временни" бракове

Мексико сити, Мексико /КРОСС/ В желанието си да помогнат на бъдещите брачни двойки, някои брачти агенции в столицата на Мексико започнаха да предлагат така наречените "временни бракове", съобщи "ПлюсИнфо".

Общината на Мексико Сити, която преди две години легализира браковете между еднополови лица, сега планира въвеждането на закон, с който съпрузите сами ще могат да избират каква да бъде продължителността на брака.

Младоженците ще могат да сключат брак за най-малко две години и ако са доволни, ще могат да го продължат колкото си искат. Такива договори ще имат клаузи, засягащи начина на разпределение на имотите и попечителството над деца в случай на развод.

"Договорът ще бъде разтрогнат, ако след изтичането на двегодишния период брачните отношения не са стабилни и хармонични", поясни Леон Луна, съавтор на закона и добавя, че това се прави за да се избегне процеса на развод. 

Предложението засега се радва на подкрепата на голям брой кандидат-младоженци и се очаква да бъде гласуван до края на годината. Според статистически данни, в Мексико сити брачните двойки се развеждат най-често след две години брак.

/НИ/