Капон: Никой не вярва на обещанията
Секция: ПОЛИТИКА
30 Септември 2011 19:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Капон: Никой не вярва на обещанията

Нова Загора /КРОСС/ Кандидатът за президент от Единна народна партия проведе днес поредица от срещи с жители на селата Езерово, Любена махала и Дядово в община Нова Загора.„Днес съм тук пред вас, за да ви убедя да гласувате, за да имате за кмет човек, който има цели, знае какво искат хората и може да работи", каза Мария Капон при представянето на кандидата на ЕНП за кмет на община Нова Загора Станка Тачева пред жителите на родното й село Езерово. „Боли ме, когато гледам как общината прогресивно умира - селата се обезлюдяват, правят се опити да се закрие болницата в общината, за да вземе някой сградния фонд. Това, което ни се случва тук в община Нова Загора е беззаконие. Няма да допусна това", каза Станка Тачева и допълни - „Няма да ви обещавам, че ще асфалтирам улиците или че ще ви направя канализацията, това е задължение на общината, мога да ви обещая, че ще работя за вас, хората."

„Никой не вярва на обещанията, по делата ще ги познаете", допълни и Мария Капон. Темите, които най-много вълнуваха жителите на селата са ниските пенсии, липсата на работа, престъпността и възможността да се лекуват.

По-късно кандидатът за президент на ЕНП Мария Капон и кандидатът за кмет на община Нова Загора Станка Тачева се срещнаха с жителите на селата Любенова махала и Дядово, където ЕНП издига кандидати за кметове. В село Дядово Мария Капон и Станка Тачева посетиха и селищната могила край селото, която е една от най-големите и е обект на археологически разкопки с участието и на холандски и японски специалисти. Под могилата има няколко извора на питейна вода, от които води началото си малка рекичка. До селото се намира и ранновизантийска крепост от VI в. Нейната цел е била да охранява хинтерланда на столицата Константинопол. Мария Капон и Станка Тачева разгледаха и музеят посветен на разкопките на Селищната могила край Дядово.

Тази вечер кандидатът за президент от ЕНП Мария Капон ще се срещне и с жителите на село Желю войвода в община Сливен, заедно с кандидата за кмет от ЕНП за Сливен Тодор Василев.