Три европейски светофара "светят" в Бургас
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Септември 2011 19:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Три европейски светофара "светят" в Бургас

Бургас /КРОСС/ Три ключови светофара в централната градска част на Бургас са реновирани и приведени в съответствие с всички европейски изисквания . С въведените подобрения шофьорите и пешеходците, преминаващи през кръстовището на ул. "Христо Ботев" и ул. "Сливница", пресечката на ул. "Александровска" с ул. "Сан Стефано" и кръстовището до новата поща, ще се радват на повече удобство и спокойствие на пътя.

Светофарните уредби са с подменени контролери, като е осигурена възможност за "зелена вълна", управлявана чрез GPS връзка. Навсякъде са монтирани броячи, които информират шофьорите за продължителността на подаваните сигнали и така дават възможност за по-добри реакции. Всички светлинни секции са подменени със светодиодни, осигуряващи отлична видимост при всякакви метеорологични условия. Освен удобство за участниците в движението, реновираните светофари са и с по-добра икономичност - те харчат 10 пъти по-малко ток и не изискват подмяна на изгорели крушки.

По предварителни изчисления сумата, отделена за ремонт от Община Бургас - около 100 000 лв., ще бъде възстановена в рамките на 3 до 4 години само от спестените суми за ток и осветителни тела.