Пакистан предупреди САЩ да не извършват военни нападения в страната
Секция: СВЯТ
30 Септември 2011 16:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пакистан предупреди САЩ да не извършват военни нападения в страната

Исламабад, Пакистан /КРОСС/ Военни действия на САЩ срещу бунтовниците в Пакистан вече са неприемливи и армията на тази страна е способна да отговори на евентуални предизвикателства в тази посока, заяви днес ръководителят на пакистанското разузнаване, Ахмед Шуя Паша на среща на лидерите на пакистанските политически партии в Исламабад.

Пакистан дълго време е изправен пред натиск на Вашингтон да атакува военно бойци от мрежата "Хакан", но напрежението вече започна да се увеличиха, след като началникът на обединения щаб в Афганистан Майк Мулен, обвини Пакистан миналата седмица, че директно подкрепя тази терористична мрежа, отговорна за нападението на посолството на САЩ в Кабул преди две седмици.

Пакистан твърди, че е невъзможно нападение срещу крепостите на мрежата "Хакан" в пакистанската провинция Северен Вазиристан, защото армията е заета с борба срещу талибаните в други региони на страната, в която според Исламабад, Пакистан е дала повече жертви, отколкото която и да е друга държава включена в коалицията за "война срещу терора".

В американският конгрес все повече нараства подкрепата за военните операции в Пакистан. Пакистан вече изтърпя огромно унижение в международен план, след като група американски спецчасти, без каквото и да е предупреждение атакуваха скривалището на Осама бин Ладен и го ликвидираха. Припомняме, че скривалището на бившия терорист № 1 в света, бе на само няколкостотин метра от военно училище.

Пакистан, който до неотдавна се смяташе за ключов съюзник на Вашингтон в региона, от 2009 г. до сега от САЩ е получил невоенна помощ в размер на 7,5 милиарда долара, отделно от милиардите долари военна помощ, които всяка година пристигат в страната от 2001 г. насам.

/НИ/