Предстоящи събития в страната за утре, 1 октомври
Секция: ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
30 Септември 2011 20:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната  за утре, 1 октомври

София /КРОСС/ Утре, 1 октомври, от 14.00 часа в заседателната зала на бул. "Дондуков" № 2 ще се проведе заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, свикано от държавния глава Георги Първанов. Темата на заседанието ще бъде: „Актуални проблеми на вътрешната сигурност. Неотложни мерки за гарантиране на реда и законността в страната и недопускане на етническо напрежение".

 

***
София /КРОСС/ Утре, 1 октомври, министър - председателят Бойко Борисов ще направи символична първа копка на изграждането на ЛОТ1 автомагистрала „Струма" от Долна Диканя до Дупница. Строителството на 17-километровия участък ще се извърши Консорциум „Струма 1". Стойността на проекта е 58 534 000 лв. без ДДС. Обектът ще бъде изграден с финансовата подкрепа на ОП „Транспорт" 20 2013 г.

 

***
София /КРОСС/ Утре, 1 октомври, от 14.30 часа министърът на културата Вежди Рашидов ще връчи на специална церемония най-високото отличие на Министерството на културата „Златен век" на Давид Вейзман, културен аташе към Посолството на Република Франция в България.

 

***
София /КРОСС/ Утре, 1 октомври, от 12.00 часа кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин ще участва в заседанието на Националния съвет на Отечествения съюз, което ще се проведе в х-л „Анел" в София /бул. „Т. Александров"14/.
От 15.30 часа започва посещението на Калфин във Враца, където ще се срещне с пенсионери в Клуб на пенсионера „Здравец" на ул. „Максим Горки"9. По- късно същия ден кандидатът на БСП за президент ще се срещне с хората от селата Оходен и Мраморен.

 


***
София /КРОСС/ Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще посети „Солвей Соди" АД, гр. Девня утре, 01 октомври 2011 г., в 11:00 часа. Дружеството организира Ден на химията по повод Международната година на химията.



***
София /КРОСС/ Коалиция „Съюз Обединени земеделци, Радикалдемократи и БСДП" ви кани на откриване на предизборната си кампания за местните избори. Събитието ще се проведе на 1 октомври, събота, от 10.00 ч. в градинката пред храма „Свети Дух" в столичния квартал „Надежда" 2.

 

***
София /КРОСС/ Националният природонаучен музей и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) ще отбележат заедно Европейските дни на птиците на 1 октомври 2011 г. (събота) в София.

 

 

***
Сливен /КРОСС/ IV-ти Международен музикален фестивал „Виртуози"-Сливен - 2011 започва на 1 до 4 октомври.

 

***
Шумен /КРОСС/ 
Утре, 1 октомври, от 10.00 часа НДСВ - Шумен ще открие предизборната си кампания с турнир по футбол.

 

 

***
Шумен /КРОСС/ 
Утре, 1 октомври, кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще посетят Област Шумен. Обиколката им ще започне в 12:00 часа от село Мадара.

 


***
Търговище, Шумен /КРОСС/ Утре, 01.10.2011 г. /събота/ председателят на предизборния щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов ще посети Търговище и Шумен.

 

 

***
Разград, Тутракан, Русе /КРОСС/ 
Утре, 1 октомври, Меглена Кунева и Любомир Христов ще се срещнат със симпатизанти в Разград. За 12.00 часа в центъра на Кубрат е насрочена среща на кандидат-президентската двойка с граждани от Кубрат и Исперих.
В 14.00 часа в Тутракан ще започне срещата на Кунева и Христов с обществеността на града. /Срещата ще е в кафе „Хавана", ул. „Гео Милев" 1/.
От 18.30 часа в Русе ще започне срещата на Меглена Кунева и Любомир Христов музиканти, артисти и художници от крайдунавския град. Разговорът ще се проведе в зала "Филхармония". 1 октомври е Международният ден на музиката и е обявен и за празник на българските музиканти и певци.

 


***
Варна /КРОСС/ 
Утре, 1 октомври, от 11.00 часа в сградата на ГС на БСП във Варна /ул. „Македония"33/ председателят на НС на БСП Сергей Станишев ще даде пресконференция. По- късно през деня лидерът на БСП ще посети Вълчи дол, където ще се срещне с кандидата за кмет Веселин Василев и с пенсионери от общината. Срещата ще бъде в Клуба на кандидата за кмет на пл. „Христо Ботев"1.

 


***
Айтос /КРОСС/ Заместник началникът на отбраната генерал -майор Йордан Йорданов ще участва утре, 1 октомври, в тържествата по случай 50-годишния юбилей от създаването на 24-та танкова бригада в гр. Айтос.По време на честванията ще бъде открита паметна плоча на танковата бригада. 24-та танкова бригада е създадена на 1 април 1961 г. Съгласно плана за реформа в Българската армия, тя е разформирована през 1998 г.

 

***
София /КРОСС/ На 1 октомври, събота, откриват ловния сезон на местен дребен дивеч и групов лов на дива свиня

 


***
София /КРОСС/ Тестове на сиренната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението ще се правят на 1 октомври. Сирените ще стартират в 13 ч. в градовете: София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе, Смолян, Пазарджик, Кърджали и Монтана. Продължителността на алармата е между 10 и 12 минути. Сигналите ще бъдат съпътствани от гласова информация.
Карлово, Казанлък, Стара Загора /КРОСС/ РЗС продължава предизборната си обиколка. На 1 октомври /събота/ кандидат - президентската двойка на РЗС доц. Атанас Семов - Поля Станчева и председателят на Централния предизборен щаб Яне Янев ще посетят Карлово, Казанлък и Стара Загора.