Директорката на Държавната преброителна комисия в Македония подаде оставка и каза, че предстоящото преброяване ще бъде "голям фалшификат"
Секция: СВЯТ
30 Септември 2011 21:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Директорката на Държавната преброителна комисия в Македония подаде оставка и каза, че предстоящото преброяване ще бъде "голям фалшификат"

Скопие, РМакедония /КРОСС/ Неотменима оставка като председател на Държавната преброителна комисия в РМакедония подаде Весна Яневска, съобщи онлайн изданието на македонския ежедневник "Дневник".

"В Република Македония се подготвя още един голям преброителен фалшификат. Колегите в ДПК от редиците на албанската и другите етнически общности не оставят ни най-малко доверие в този процес. Аз не знам какво правят партиите, но моите познания от терена и от това, което се случва там показват, че се подготвя фалшифициране на преброяването", подчерта Яневска.

Според нея, правителството планира на нейно място да назначи Слободанка Гиевска, настоящ член на ДПК, като се планират и някои други промени в персоналния състав на Комисията.

Според Яневска, основните причини за нейното оттегляне се параграфите около записването на гастербайтерите и използването на фотокопия на лични документи. Сред неините забележки са и инструкциите, които са получавали преброители за определени общини.

Тя добави, че преброяването ще стартира, но не може да му се има пълно доверие.

/НИ/