Предстоящи събития в страната за 3 октомври
Секция: ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
02 Октомври 2011 20:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 3 октомври

Габрово /КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов ще открие новия корпус на Националната Априловска гимназия в Габрово. На събитието ще присъства министър Сергей Игнатов. Дейностите по реконструкция и модернизация на най-старото средно училище в страната започват още от 1994 година, след което са замразени. Проектът беше възобновен през миналата година по разпореждане на премиера Борисов. Следобед премиерът заминава на официално посещение в Прага.

***

София /КРОСС/ От 10.00 часа в пленарната зала на Народното събрание председателят на парламента Цецка Цачева и ученици ще дискутират темата за спасяването на българските евреи по времето на Втората световна война. Във форума ще се включат 250 ученици от София, които са участвали в тазгодишния конкурс за есе „Спасението на българските евреи по времето на Втората световна война” по книгата на проф. Михаел Бар-Зоар „Извън хватката на Хитлер”. Председателят на парламента ще връчи на победителите почетни плакети на Народното събрание.

***

София /КРОСС/ В 11.00 часа с тържествена церемония Академията на МВР ще открие новата 2011-2012 учебна година. Събитието ще се състои в сградата на академията на бул. „Александър Малинов” №1. На тържеството ще присъства зам.-министър Веселин Вучков.

***

София /КРОСС/ В 10.20 часа в 38-о ОУ „Васил Априлов” на ул. „Шипка” 40 ще започне кампанията „Междучасие с пътна полиция”. Нейното начало ще бъде дадено от комисар Богдан Милчев. Инициативата е на столичния КАТ и се осъществява с подкрепата на Столичната община и Министерството на образованието, младежта и науката.

***

София /КРОСС/ От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция относно старта на проект „Ин витро програма за пациенти с Таласемия Майор” – осъществяван за пръв път в България. Организатори са сдружение „Организация на Таласемиците в България” и Фондация „Искам БЕБЕ”.

***

София /КРОСС/ От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод Световния ден на усмивката. Организатор е Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ).

***

София /КРОСС/ От 14.00 часа председателят на ВКС проф. Лазар Груев свика национално съвещание в зала 15 „Тържествена” на Съдебната палата. Ще бъде направен отчет доколко набелязаните мерки, приети по препоръките на евродоклада през 2010 г., отнасящи се до съдебната система, са изпълнени, както и ще се начертаят нови, свързани с препоръките на евродоклад 2011 г. На съвещанието ще присъстват председателите на апелативните, окръжните, военните и районните съдилища в областните центрове.

***

София /КРОСС/ От 11.00 часа в главното фоайе на 2-ри етаж в Централната сграда на Военномедицинска академия се открива изложба на известния български художник Иван Яхнаджиев. Изложбата ще бъде представена от проф. Юлиан Вучков.

***

София /КРОСС/ Американският университет в България ще отбележи 20-годишния си юбилей с гала-вечер в Народния театър „Иван Вазов”. На приема, които ще се проведе от 19.00 часа в Народен театър „Иван Вазов”, София, ще присъстват министърът на образованието Сергей Игнатов, посланик Джеймс Уорлик, посланик Елена Поптодорова и други официални лица.

***

Пловдив /КРОСС/ От 10.00 часа в Пресцентър на БСП, ул. „Кръстю Пастухов” № 18 в Пловдив, ще се проведе пресконференция на народния представител Румен Петков. В него участие ще вземе и Явор Гечев, член на Изпълнителното бюро на НС на БСП и Председател на МО на ВСП. Тема на пресконференцията ще бъдат актуални политически и обществени въпроси.

***

Варна /КРОСС/ От 10.30 часа в Гранд Хотел „Димят” – Варна ще се състои пресконференция по повод на Европейско изложение „Отворени врати за образование в чужбина» - кандидатстудентска кампания 2012 г. – 2013 г. Ще бъдат разяснени новости при кандидатстването за университети в чужбина. ИЗБОРИ 2011

***

София /КРОСС/ От 11:00 ч. в заседателната зала на четвъртия етаж в централата на КРИБ на ул. "Хан Аспарух" № 8 кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова ще се срещне с Управителния съвет на КРИБ, за да представи приоритетите от програмата си за следващия мандат. В 14.00 часа в залата на Ректората на Национална Спортна Академия кандидатът за кмет на София от ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова, кандидатите за общински съветници Николай Стойнев и Орлин Иванов и главният архитект на София Петър Диков, ще се срещнат със студентските съвети. На срещата ще бъдат дискутирани въпроси, свързани с възможностите за подобряване на средата в кв. „Студентски град”. В 17.30 ч. в ОКИ „Красно село”, кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ, ще присъстват на концерт „Златна София”. На концерта възрастни хора от различни клубове и домове, ще представят богата музикално-културна програма.

***

София /КРОСС/ От 14.30 часа в централата на БСП на ул. „Позитано” 20 в София председателят на НС на БСП Сергей Станишев, кандидатът за президент Ивайло Калфин и генералният секретар на Партията на европейските социалисти Филип Кордери ще дадат пресконференция.

***

Русе /КРОСС/ Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще посети област Русе. В 9:00 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще посети област Русе. Той ще се срещне с работници и служители на предприятие за производство на биодизел ,,Астра БИО ПЛАН‘‘ в град Сливо поле ул. ,,България‘‘ 23. На събитието ще присъстват и народните представители от ГЕРБ - Русе Пламен Нунев и Десислава Атанасова, кандидатът за кмет на Община Сливо поле Валентин Атанасов и кандидати за общински съветници. В 9:30 часа председателят на предизборения щаб ще се срещне с работниците на фирма ,,Солей‘‘. В 10.10 часа Цветан Цветанов ще участва в официалното откриване на обновената църква ,, Свети Георги‘‘ на ул. ,,Тунджа‘‘ 1 в село Ряхово. Свещеници ще извършат тържествен водосвет. В 11:30 часа Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на ГЕРБ и представители на малкия и среден бизнес на Община Иваново. Срещата ще се проведе в конферентната зала на потребителска кооперация „Правда”, село Щръклево. На нея ще присъства и кандидатът за кмет на Община Иваново Георги Миланов, кандидатите за общински съветници от ГЕРБ и кандидатите за кметове на кметства в общината. В 14:00 часа Цветан Цветанов ще се срещне с кандидата за кмет на Община Борово д-р Иван Попов, кандидатите за общински съветници и кметове на кметства в общината. Срещата ще се проведе в клуба на ГЕРБ – Борово на ул. ,,Патриарх Евтимий‘‘ 3А. В 16:00 часа Цветанов ще открие офис на ПП ГЕРБ –Две могили на бул. ,,България‘‘ 74. На откриването ще присъства и кандидатът за кмет на партията за Две Могили Боян Иванов. В 18:15 часа Цветан Цветанов ще посети мобилния предизборен щаб на ГЕРБ –Русе, който е разположен на площад „Свобода“. В 18:30 часа председателят на предизборния щаб на ГЕРБ ще представи кандидат-президентската двойка на партията Росен Плевнелиев и Маргарита Попова на предизборен концерт в Русе. На сцената ще излязат още кандидатът за кмет от ГЕРБ на Община Русе Пламен Стоилов, листата общински съветници и кандидати за кметове от областта. Концертът ще се проведе на площад „Свобода“.

***

Русе /КРОСС/ Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще посетят област Русе В 11:00 часа кандидатите за президент и вицепрезидент от ГЕРБ ще посетят град Ценово. На площада на ул. ,,Цар Освободител” 66 Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще разговарят с жителите на общината. В срещата ще участват още народният представител от ГЕРБ-Русе Десислава Атанасова, кандидатът за кмет на партията за Ценово Красимир Танев, кандидатите за общински съветници и кметове на кметства. В 12:10 часа на пл. ,,Екзарх Йосиф‘‘ 1 в град Бяла двойката ще се срещне с членове и симпатизанти на ГЕРБ. На събитието ще присъства и кандидатът за кмет на партията за Бяла Димитър Славов. В 12:50 часа Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще се срещнат и ще разговарят с лекарите и работниците в МБАЛ – Бяла, намираща се на ул. ,,Васил Левски‘‘ 62. В 15:00 часа двойката ще се срещне с работниците и служителите на фирма ,,Спарки‘‘ на ул. Розова долина‘‘ 1 в град Русе. На срещата ще присъства и кандидатът за кмет на Русе от ГЕРБ Пламен Стоилов. В 16:00 часа Плевнелиев и Попова ще се срещнат с представители на бизнеса в град Русе. Срещата ще се проведе в конферентната зала на хотел ,,Космополитън‘‘. В 18:15 часа кандидатите за президент и вицепрезидент ще посетят мобилния предизборен щаб на ГЕРБ – Русе на пл. ,,Свобода‘‘. В 18:30 часа Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще бъдат представени пред русенци по време на предизборния концерт на партията. На сцената ще излязат още кандидатът за кмет на Русе от ГЕРБ Пламен Стоилов и кандидатите за общински кметове и съветници от областта. За доброто настроение на публиката ще се погрижат Орлин Горанов, Веселин Маринов, ансамбъл „Българе“ и актьорите Димитър Рачков, Мария Игнатова, Мария Сапунджиева и техни колеги.

***

Никопол /КРОСС/ От 18.00 часа в читалище „Напредък 1871” ГЕРБ - Никопол организира предизборна среща концерт за членове, симпатизанти и жители на крайдунавския град. На срещата ще бъде официално представен кандидатът за кмет на Община Никопол д-р Валери Желязков, кандидатите за общински съветници и кандидатите за кметове на населени места. На празника ще присъства Цецка Цачева, председател на Народното събрание..

***

Несебър /КРОСС/. От 19.00 часа в читалище ”Яна Лъскова” в Стария Несебър кандидатът за кмет на Несебър Никола Иванов открива кампанията и ще представи визията си за управление на общината.. Пред избирателите ще бъдат представени и кандидатите за съветници от листата на ОБТ Български лейбъристи, която Никола Иванов води.