Предстоящи събития в страната за 5 октомври
Секция: ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
04 Октомври 2011 20:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 5 октомври

***
Пловдив /КРОСС/ Дамите от листата за общински съветници от БСП с номер 8 канят на чаша вино с Ламбо. Събитието с кандидата на БСП за вицепрезидент Стефан Данаилов е организирано от Обединението на жените социалистки в Пловдив и ще се проведе на 5 октомври /сряда/ от 19.00 часа в Аква парка на хотел „Санкт Петербург". Преди това същия ден, от 17.00 часа Стефан Данаилов ще посети Инфоцентъра на БСП „Интер@рт кафе ЛАМБО" пред общината в Пловдив.

***

/КРОСС/ На 5 октомври 2011г. /сряда/ от 14.30 часа кандидатът за президент Ивайло Калфин ще посети предприятието за производство на опаковки в Лисичево /област Пазарджик/. След това Калфин ще разговаря с млади хора в кафето в Лисичево в 15.00 часа.
От 16.00 часа кандидатът за президент ще се срещне с представители на бизнеса в Пазарджик. Срещата ще се проведе в градината на кафе-клуб „Рони" в Драматичния театър „К. Величков" в града.
От 18.00 часа Ивайло Калфин ще разговаря с хората на Пещера в читалището в града.
От 19.30 часа кандидатът за президент ще посети Велинград, където ще се срещне с хората от общината в сградата на читалището в града.

***

Ямбол /КРОСС/ На 5 октомври 2011г. /сряда/ председателят на НС на БСП Сергей Станишев ще посети Ямбол. В 17.45 часа лидерът на БСП ще даде брифинг за медиите пред залата на община Ямбол, след което ще участва в тържественото честване на 120-годишнината от създаването на ямболската партийна организация. В 20.00 часа Сергей Станишев ще присъства на предизборния митинг в село Тенево /община Тунджа/.

***

София /КРОСС/ На 5 октомври, от 10 часа в зала „Десислава" на хотел България, София, датата, когато учителите по света отбелязват своя международен ден, Синдикатът на българските учители - КНСБ, с подкрепата на фондация „Фридрих Еберт", за първи път в България, ще представят новия образователен проект „Моето първо работно място".
Ще бъде презентирано и специално подготвено помагало, съдържащо трудови, социални и граждански права, защитаващи интересите на хората на наемния труд. С въпроси и отговори по един достъпен за ученици и младите хора начин ще се преподават от синдикални експерти - юристи в общо 10 от часовете на класния през учебната година правата на бъдещите работници и служители.
Това ще е един от най-конструктивните акценти в Националната кампания на КНСБ „Правата на всеки са права на всички".
В събитието ще участват синдикални лидери и активисти, учители, директори, ученици дванадесетокласници от София и техните класни ръководители.

***

Брюксел /КРОСС/ На 5 октомври 2011 г. в Брюксел, Белгия, министър Сергей Игнатов ще участва в дискусия на тема „Евро-средиземноморският университет - три години по пътя: напредък, предизвикателства и перспективи".
Събитието се организира по линия на Парламентарната асамблея на Съюза за Средиземноморието. По време на заседанието ще бъдат обсъдени опитът на Евро-средиземноморския университет, натрупан през трите години от създаването му, както и предизвикателствата в областта на висшето образование, науката и върховите постижения в Средиземноморския регион. Предвижда се и дискусия за глобалното измерение на Болонския процес и средиземноморския му модел.

***

София /КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов ще разговаря с президента на Федеративна република Бразилия г-жа Дилма Русеф, която е на държавно посещение в България. Срещата ще се проведе в Министерския съвет, утре 5 октомври 2011г.
От българска страна в разговорите ще участват още министърът на външните работи Николай Младенов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. В делегацията на президента Русеф са включени Антонио де Агиар Патриота, министър на външните работи, Фернандо Дамата Пиментел, министър на развитието, индустрията и търговията и Елена Шагас, министър на Секретариата за социални комуникации СЕКОМ.
След двустранните разговори министър-председателят Бойко Борисов ще даде официален обяд в чест на Н.Пр. г-жа Дилма Русеф.

***

София /КРОСС/ Утре, 05 октомври 2011 г., от 12 часа в София прес кандидатът за кмет на София на Синята коалиция Прошко Прошков и кандидатите за общински съветници Борислав Бориславов и Вили Лилков ще представят програма за опазване, управление, оптимално използване и развитие на културно-историческото наследство на София.
Преди това, в 10 часа кандидатът за кмет Прошко Прошков ще се срещне с председателя Цветан Симеонов и представители на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата (на ул. Искър 9), за да обсъди с тях проблемите и възможностите за развитието на малкия и средния бизнес.

***

Варна /КРОСС/ На 5 октомври 2011 г.(сряда) в 12.30 ч. на площада на село Чернево кандидатът за президент Алексей Петров ще се срещне с жителите на селото.
В 15.00 ч. в Зала 2 на Радио „Варна", град Варна Алексей Петров ще даде пресконференция.

От 18.00 ч. кандидатът за президент Алексей Петров ще се срещне с избиратели в Конферентната зала на хотел „Черно море".

***

София /КРОСС/ На 5 октомври, сряда, младите социалисти от район Северен стартират инициативата : „Без политическа реклама в пощенската кутия". Тя произтича от все по-отчетливата загриженост на съвременния млад човек за бъдещето на Зелената планета. Преливащата от пощенските кутии политическа реклама, най-често бива насочена от адресанта направо в кошчето за смет. Пропилява се излишен природен и човешки ресурс, категорични са младежите на БСП - Северен, които са изработили за инициативата специални стикери. Те ще бъдат раздадени на домоуправителите, както и на всеки желаещ да ги използва. Имат кръгла форма и скоро ще се появят върху много от пощенските кутии, споделят младите пловдивски социалисти.

***

София /КРОСС/ Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, заедно с посланика на САЩ Джеймс Уорлик, ще открие нова сграда в Дома за възрастни хора с деменция в с. Добри дол, община Лом.
Церемонията по прерязването на лентата ще се състои утре, 5 октомври 2011 г., в 14:00 часа. Ремонтните дейности и преустройството в Дома за 2011 г. са извършени с финансовата подкрепа на Европейското командване на САЩ и Отдел за военно сътрудничество на Американското посолство.

***

Сливен /КРОСС/ На 05 октомври 2011 г., сряда, гражданската кандидат-президентска двойка ще посети Сливен и Стара Загора. В 10.00 часа в клуб „Будители" в Сливен Меглена Кунева и Любомир Христов ще се срещнат с преподаватели и с представители на Съюза на жените.
От 11.30 часа кандидатите ще разговарят с представители на средния и малкия бизнес в града.
В 12.30 часа Кунева и Христов канят представители на медиите на среща-разговор в кафе „Бай Мустан" в Сливен. От 13.30 часа Кунева и Христов ще се срещнат с членовете на Занаятчийската камара. Срещата ще се проведе на адрес: бул. „Цар Освободител" № 24.
От 15.30 часа в читалище „Светлина" в Шивачево гражданската кандидат-президентска двойка ще разговаря с учители. В 18.00 часа в изложбена зала „Байер" в Стара Загора (ул. „Лубор Байер" № 1) Меглена Кунева ще връчи традиционната награда „Художник на годината".
След 19.00 часа кандидат-президентската двойка ще се включи в празника на града

***

София /КРОСС/ Стефан Данаилов ще раздава автографи на главната в Пловдив - в интер@рт кафето, носещо неговото артистично име "Ламбо".
Тук, на 5 октомври, сряда, от 17 часа на живо бъдещият вицепрезидент на БСП ще слага подписа си върху картички с личния му девиз „Идва нов ден".
Пак там в Инфоцентъра на БСП, назован Интер@рт кафе ЛАМБО, любимият български актьор ще е и на видеоекрана, в култовите му роли от „На всеки километър", „Черните ангели", „Дами канят" и други български игрални филми. На сцената пред Интер@рт кафе ЛАМБО пловдивчани могат да чуят дуетни и солови изпълнения на млади певци. Те ще изпълнят популярни арии и романси под акомпанимента на символичен червен роял.

***

София /КРОСС/ Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще се срещне с президента на Федеративна република Бразилия Дилма Русеф.
Срещата ще бъде на 5 октомври 2011 г., в 16.30 часа. В разговора ще участват и заместник-председателите на парламента.
Председателят на Народното събрание ще посрещне официално бразилския президент пред централния вход на парламента.

***

Девин /КРОСС/ На 5 октомври /сряда/ кандидатът на РЗС за президент доц. Атанас Семов ще посети Девин, Доспат и Велинград както следва: В 11.00 часа пред Община Девин заедно с кандидата за кмет Живко Чепишев ще се срещнат с гражданите на Девин.
В 13:00 часа пред Общината в Доспат заедно с председателя на РЗС Яне Янев и кандидата на РЗС за кмет Пламен Станоев ще открият предизборната кампания в общината.
В 17.00 часа в читалището във Велинград заедно с председателя на РЗС Яне Янев и кандидата за кмет на града Светла Томова ще се срещнат с членове и симпатизанти на партията.

***

София /КРОСС/ Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов ще присъстват утре, 5 октомври, на тържествата по случай 60-та годишнина от създаването на Базата за предно разполагане Безмер, предадоха от пресслужбата на Министерстото на отбраната.
В чест на юбилейната годишнина, в базата се организира открит летателен ден с полети на щурмовия самолет Су-25, самолети на леката авиация и вертолети на Специализирания отряд за въздушно наблюдение на МВР.
Гостите на празника ще имат възможност да разгледат статичния показ на самолети Су-25 и УМиГ-15, самолети от леката авиация и вертолети АW-139R и АW-109 на Гранична полиция. Началото на открития летателен ден е 09.00 часа на 5 октомври 2011 г.

***

София /КРОСС/ На 05 октомври, от 11 часа Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София от ПП ГЕРБ, ще присъства на откриването на нова детска кухня на ул. „Пчела" № 21 в район Красно село, която ще обслужва три раздавателни пункта на територията на района.
Сградата, в която се намира детската кухня е ремонтирана и оборудвана с нови и модерни уреди и съоръжения за 470 000 лв., а средствата са отпуснати от бюджета на Столична община.

***

София /КРОСС/ Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София от ПП ГЕРБ, ще бъде гост на бизнес конференцията „Бразилия-България: устойчиво партньорство". Форумът е организиран по повод официалното посещение на президента на Бразилия, Н.Пр.
Дилма Русеф в България от Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Министерството на външните работи на Бразилия и посолството на Бразилия в София.
Конференцията ще се проведе на 5 октомври 2011 г., в хотел Шератон от 15.00ч.

***

Село Добри дол, Монтана /КРОСС/ Посланик Джеймс Уорлик и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще прережат лентата на обновения Дом за възрастни хора с деменция в с. Добри дол, област Монтана, в сряда, 5 октомври.
Правителството на САЩ предостави безвъзмездно финансиране на стойност 118 000 долара за този проект, като част от Програмата за хуманитарна помощ на Министерството на отбраната на САЩ. С помощта на тези средства българската фирма-изпълнител подмени покрива на сградата и преустрои неизползваемата театрална зала в жилищни пространства, които осигуряват по-добро качество на живот за обитателите на Дома. Така обновените помещения предоставят модерни и подобрени условия за живот и работа за 50-те обитатели и 31 служители на Дома.

***

София /КРОСС/ На 5 октомври с подкрепата на ДП НКЖИ ще бъде изложена Композиция „ЗАЕДНО" на Централна гара - София в продължение на един месец. Основна цел е „ЗАЕДНО" да продължим инициативата в полза на децата и младите хора на България. Проявата е под патронажа на Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Събитието ще се проведе от 11.00 ч., в чакалнята на Централна гара - София.

***

Пловдив /КРОСС/ На 5 октомври 2011 г., от 13.30 ч., в Пловдив - бул. „Македония" №27-29, главният изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Деян Дънешки, ще открие Пощенска станция - клон 13. Ще бъде открит щанд с книги и представена инициативата на „Български пощи" ЕАД и консорциум „Световете" - да върнем книгите при хората.