Надежда Нейнски ще участва в Европейския конгрес на Малките и средните предприятия
Секция: ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
05 Октомври 2011 13:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Надежда Нейнски ще участва в Европейския конгрес на Малките и средните предприятия

София /КРОСС/ Президентът на Съюза на малките и средните предприятия към ЕНП Надежда Нейнски ще участва в Европейския конгрес на малките и средните предприятия в Катовице, Полша. Той ще се проведе на 6 и 7 октомври под патронажа на полския президент Бронислав Коморовски и полското председателство на Съвета на ЕС. Основен организатор на събитието е Индустриалната и търговската камара в Катовице. Приветствие при откриването ще произнесе председателят на Европейския парламент Йежи Бузек, а участие ще вземат европейски комисари, министри, експерти в областта на малкия и среден бизнес.

Надежда Нейнски ще говори за значението на малките и средни предприятия като най-голямата и адаптивна група от работодатели, което предполага да им се обърне особено внимание точно сега в условията на безпрецедентно ниво на безработица, особено сред младото поколение. Президентът на СМСП към ЕНП ще изнесе доклад в основния панел на конференцията на тема „Анализ на състоянието на малките и средни предприятия в Полша и Европейския съюз, динамики на развитието, ролята им в икономическия напредък, пречки и възможности".

На форума ще се разискват също така и основните опорни точки в политиката на ЕС за подсилване позициите на малкия и среден бизнес, ролята на бизнес средата, подобряването на достъпа на малките и средните предприятия до технологичния и иновационния потенциал на изследователските и научните звена, достъп до финансиране и др.