Добър жребий за българските волейболистки
Секция: СПОРТ
05 Октомври 2011 17:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Добър жребий за българските волейболистки

/KРОСС/ Женският национален отбор на България попадна в олимпийска предквалификационна Група 3 заедно с отборите на Чехия, Азербайджан, Украйна, Унгария и Дания. Групата може да се определи като най-леката от трите, тъй като в нея не попаднаха силните отбори на Русия и Холандия, както и тимът на Испания, разгромил България с 3:0 на европейското първенство в Италия и Сърбия. Турнирът ще се състои от 8 до 13 ноември в Баку (Азербайджан), а шестте отбора ще бъдат разделени на две подгрупи от по три, като първите два от всяка от тях ще се класират за полуфиналите.

Крайният победител ще си осигури участие в европейския квалификационен турнир в Истанбул (Турция) от 30 април до 7 май 2012.

Българките имат уникален шанс, ако са в пълен състав и в него играят най-добрите ни волейболистки, да спечелят турнира в Баку и реално да се борят за участие на Олимпиадата в Лондон 2012:

В Група 1 място намериха съставите на Русия, Испания, Румъния, Белгия, Словакия и Австрия, като домакин ще бъде Русия. Хърватия пък ще организира турнира в Група 2, където, освен нея, са още отборите на Холандия, Франция, Израел, Гърция и Швеция.