Владимира Янева: Не съм причина критиките на Цветанов към СГС да спрат
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Октомври 2011 09:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владимира Янева: Не съм причина критиките на Цветанов към СГС да спрат

София /КРОСС/ Не считам, че след като съм влязла в такава напрегната борба, следва на средата на всичко свършено да се откажа и да покажа, че съм слаба. Не съм очаквала обаче, че ще се стигне до такава крайност с подаване на оставките. Изборът ми не беше предопределен. Щом дори съдия Величка Цанова заяви, щом участва в избор за председател на Софийския градски съд, не го считам за предопределен. Може би непрекъснатите спекулации относно семейното ми приятелство с вицепремиера Цветан Цветанов остави това усещане в обществото. Това заяви пред bTV скандалният шеф на Софийския градски съд Владимира Янева и допълни, че не вижда нищо обществено нередовно в отношенията й с Цветан Цветанов. Приятелството ни не е свързано с разговори относно професионалния ми живот. Имам и други приятели от политическите среди, каза още шефът на СГС, но не пожела да назове имената им.
Относно критиките на вътрешния министър Цветанов към правосъдната система и в частност работата на Софийския градски съд и спирането им, откакто тя пое поста, Янева заяви, че министърът критикува мудното правораздаване. Не считам, че аз съм някакъв повод той да спре с тези критики, категоричен бе председателят на Градския съд. Считам, че ни дава глътка въздух да свършим това, което е необходимо, добави тя.
От 1 юни 2011 досега съм дала 1 748 разрешения за използване на СРС, което е една нормална бройка. Всички искания са били мотивирани и не съм постановила нито един отказ. ВСС не ме назначи заради СРС-тата, подчерта Янева.