Над 6 000 ментета иззеха спецченгета на "Илиянци"
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Октомври 2011 09:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над   6 000 ментета иззеха спецченгета на "Илиянци"


Нанесените материални щети са за над 5 милиона лева

 

София /КРОСС/ Служители от сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" при ГДБОП-МВР проведоха спецакция на територията на търговски център „Илиянци" за пресичане и предотвратяване на престъпната дейност, свързана с незаконно разпространение на луксозни стоки с чужда търговска марка, без знанието и съгласието на правоносителя.
В хода на акцията са пресечени пиратското съхранение и разпространение на луксозни стоки, обозначени със запазени търговски марки "Долче и Габана", „Бос", "Версаче", "Кавали", "Гучи", "Луи Виютон", "Лакоста", "Поло", "Шанел", "Енердгжи", "Монклер" , "Риплей", "Мис Сиксти", "Джи стар", "Армани", "Долче и Габана", "Дизел", "Фере", "Диор", "Прада", "Томи Хилфигър", "Шанел" , "Кавали" , "Чарути" и др..
Нелегалната дейност е осъществявана от няколко години, като фирмите внасяли фалшивите стоки, предимно от Турция. Така потребителите били заблуждавани относно произхода и качеството на ментетата.
Иззети са над 6000 артикула от над 20 световни марки. Нанесените материални щети на правоносителите са за над 5 милиона лева.
Срещу собствениците на фирмите са образувани досъдебни производства по чл. 172, б от НК за извършени престъпления срещу интелектуалната и индустриалната собственост.
Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР за ограничаване на интелектуалното пиратство и плана за действие приет от "Съвета за защита на интелектуалната собственост".