Предстоящи събития в страната за 8 октомври
Секция: CROSS ПРЕСЦЕНТЪР
07 Октомври 2011 20:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 8 октомври

София /КРОСС/ Министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще участва в церемонията по първа копка на ВиК-мрежата във Велико Търново заедно с министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, по покана на кмета на града. Проектът е на стойност 45 млн.лв., осигурени от Оперативна програма „Околна среда" и от общината.
Събитието е в събота, 8 октомври 2011 г., от 11:00 ч. на строителната площадка на обекта /Южния пътен възел/.
***
София /КРОСС/ На 8 октомври, събота в Модерен театър в София, за втора поредна година ще се проведе Форум Родителство. Концепцията на Форум Родителство е пряко свързана с виждането, че начинът, по който отглеждаме децата си, е от основно значение за бъдещето на обществото, в което живеем. Форумът събира най-различни хора, които работят, играят, мислят и учат за отношенията между възрастните и децата и говорят за това вдъхновяващо.
***
Пловдив /КРОСС/ Кандидатът за кмет на Пловдив от БСП Георги Търновалийски ще вземе участие в Деня на отворени врати на КЦМ, посветен на 50-годишнината на комбината, който е част от цялостната програма по честванията.
На 8 октомври, събота, от 10.00 ч. в библиотеката на КЦМ започва денят на отворени врати за служителите на комбината и техните семейства. За Георги Търновалийски КЦМ е първото работно място, където работи като икономист през 1989-1991 г.
***
Сливен /КРОСС/ Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие Националното изложение по животновъдство в гр. Сливен, на 8 октомври 2011 г.,събота, от 11:00 часа на пазара за селскостопански животни. От 12:00 часа министър Найденов ще даде пресконференция заедно с председателя на Комисията по земеделие и гори към НС Десислава Танева и заместник министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров.
***
Кюстендил /КРОСС/ На 8 октомври 2011 г. (събота) в 11.00 ч. в Залата на Взаимното училище „Св.Св.Кирил и Методий" („Килийно училище"), ул. „Иларион Ловчански" в град Кюстендил кандидатът за президент Алексей Петров ще се срещне с представители на медиите и симпатизанти.
Кандидатът за президент Алексей Петров ще даде пресконференция в 15.00 ч. в Залата на Научно-техническия съюз в Гоце Делчев, ул. „Бяло море" 12.
***
Ловеч /КРОСС/ Десетият есенен турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец" за Преходната купа "Юлиян Манзаров" и тази година ще се проведе в Ловеч. Ритуалът по тържественото откриване започва на 8 октомври от 13.30 часа на тренировъчното игрище на стадиона на ПФК "Литекс". От 14 часа ще стартира атрактивното състезание, а тържественото награждаване на победителите ще бъде около 16 часа.
***
Благоевград /КРОСС/ Гражданската кандидатпрезидентска двойка Меглена Кунева и Любомир Христов ще посетят шивашка фабрика в Петрич. В 16.00 часа ще започне срещата на Кунева и Христов с обществеността в центъра на село Струмяни. От 18.00 часа кандидат-президентската двойка ще разговаря със студенти в Благоевград. Срещата ще се проведе на ул. „Арсений Констенца" №7.