Нона Караджова участва в заседанието на Съвета на министрите по околна среда
Секция: CROSS ПРЕСЦЕНТЪР
10 Октомври 2011 10:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нона Караджова участва в заседанието на Съвета на министрите по околна среда

/КРОСС/ Министър Нона Караджова участва в заседанието на Съвета на министрите по околна среда на страните членки на ЕС, което се провежда в Люксембург днес, 10 октомври 2011 г.
На това заседание се очаква Съветът да приеме заключения за подготовката на предстоящи конференции: десетото заседание на Конференцията на страните по Базелската конвенция за контрол на трансграничното движение на опасни отпадъци и тяхното обезвреждане, която ще се проведе в гр. Картахена, Колумбия, 17-21 октомври 2011 г.; седемнадесетата конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменението на климата и 7-ата сесия на Срещата на страните по Протокола от Киото, която ще се проведе в гр.Дърбан, Южна Африка, 28 ноември - 9 декември 2011 г.; заключения „Рио+20: към постигане на устойчиво развитие чрез „позеленяване" на икономиката и подобряване на управлението" като принос към подготовката на консолидираната позиция на ЕС за Конференцията на ООН по устойчиво развитие „Рио+20", която ще се проведе в гр. Рио де Жанейро, Бразилия, в периода 4-6 юни 2012 г.

В рамките на заседанието се очаква министрите да приемат заключения и по Оценката на 6-та Програма за действие на Общността в областта на околната среда и по-нататъшни действия: „Към Седма програма за действие на ЕС за околната среда".