Дора Янкова получи Златен плакет от ВСУ за принос в развитието на науката и образованието
Секция: ПОЛИТИКА
10 Октомври 2011 14:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дора Янкова получи Златен плакет от ВСУ за принос в развитието на науката и образованието

Смолян /КРОСС/ Кандидатът за кмет на община Смолян Дора Янкова бе удостоена със Златен плакет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър" за заслугите й към развитието на образованието, науката в Родопите и по повод 20-годишнината на ВСУ. Награждаването се състоя на официалното откриване на новата академична учебна година и връчването на дипломите на 130-те абсолвенти.
Заедно с кандидат кметът Д. Янкова бяха и представители от листата за общински съветници на БСП: Иван Апостолов, Петър Харадинов и Павлина Марковска. Иван Апостолов бе отличен с грамота и почетна Юбилейна монета на университета. Учебната година беше открита от ректорът на ВСУ „Черноризец Храбър" проф. д-р Анна Недялкова и директора на Филиала проф. Павел Павлов.
През новата учебна година в университета ще се обучават общо 1500 студенти, 200 от тях са първокурсници. Проф. Недялкова благодари на Дора Янкова за подкрепата в последните години и подчерта, че тя е сред малкото кметове в страната с отношение към науката и образованието.
Дора Янкова поздрави студентите и преподавателите с откриването на академичната учебна година и изрази гордостта си от факта, че Варненският университет е сред водещите в страната. „Когато в криза се говори за изход аз знам, че трябва да има повече наука и икономика, а това става с учене през целия живот". Тя благодари на ръководството на университета за инвестицията в Родопите, чрез която много млади хора получават качествено образование. „Бъдещето принадлежи на вас, така че учете, млади приятели и градете съвременна България", пожела кандидатът за кмет.
Янкова направи парично дарение от 1000лв. за Фондация „Родопски ценности", която отпуска стипендии на отличници и социално слаби студенти. Тази година стипендии ще получават 10 души.