Предстоящи събития в страната за утре, 13 октомври
Секция: ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
12 Октомври 2011 19:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната  за утре, 13 октомври

София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 10.00 часа започва заседание на Министерски съвет.

 

* * *
София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 11.00 часа в Министерски съвет Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще присъстват на подписването на договорите за прилагане и управление на първите 16 одобрени стратегии за местно развитие, които ще се финансират със средства от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

 

* * *
София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, премиерът Бойко Борисов ще се срещне с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, който пристига на двудневно посещение у нас за заседание на ЕНП в София. Пресконференцията ще започне в 19.00 часа в Гранитна зала на Министерски съвет.

 

* * *
София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 8.30 часа в Шератон София Хотел Балкан, зала „Средец" ще бъде открита Първата международна конференция по геотехническо и тунелно строителство Geo Projects 2011 - София.

 

* * *
София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 9.00 часа до 13.00 часа в конферентната зала на Икономическия институт на Академията на науките на България с адрес ул. „Аксаков" 3 ще се проведе дискусионен форум на тема „Накъде България". Събитието е посветено на 20-годишнината на НБУ.

 

* * *
София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 9.30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет в заседателната зала в сградата на ВСС, ул. Eкзарх Йосиф, № 12.


* * *
София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 10.00 часа в „Кемпински Хотел Зографски" ще се проведе пресконференция по повод откриването на официалната среща на Международния борд на директорите на „Менса Интернешънъл", световната организация за хора с висок коефициент на интелигентност.


* * *
София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 13.00 часа в Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция за началото на поставянето на силанти при децата от 5 до 9-годишна възраст.

* * *
София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 16.30 часа в салона на ресторант „Before and after" на ул. „Христо Белчев" Висшият адвокатски съвет (ВАС) и Центърът за обучение на адвокати „Кр. Цончев" ще открият официално новата учебна година за адвокати.

* * *
София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 18.00 часа в НДК, зала Мати Д ще бъде представена карта на неправителствените организации в България според данните, събрани чрез Информационния портал за НПО в България www.ngobg.info.


* * *
София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 20.30 до 21.00 часа в зала „Мусала" на хотел „Хилтън" ще се проведе пресконференция след изнесеното заседание на Бюрото на Групата на Европейската народна партия в София.

 

* * *
София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на „Про Телеком" на тема: „Модерно средно образование с iSchool Как да скъсим връзката учител - ученик - родител?".

 

* * *
София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Гражданско движение ДНЕС и агенция „Естат" за представяне на резултати от социологическо изследване „Удовлетвореност от местната власт".

 

* * *
София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Агенция „Медиана" за представяне на резултати от проучване на предизборни нагласи.

 

* * *
София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 14.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Вестник „Пчела и кошер".

 

* * *
Пловдив /КРОСС/ Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие социални обекти в Пловдив утре, 13 октомври 2011 г. Церемонията по откриването на преустройството на Античния театър по проект „Красива България" ще се състои в 15.30 ч. Първата копка на Общностния център за деца и семейства ще се състои в 16.30 ч., село Крислово, община Пловдив. Обектът се реализира по Проекта за социално включване.


* * *
Пловдив /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 11.00 часа в Пловдивския аграрен университет ще бъде открит „Ден на агроекологията" като част от кампанията за популяризиране на биопродуктите „БиоМания 2011".

 

* * *
Русе /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 10.00 часа в хотел „Рига" ще се проведе семинар, организиран от Евродепутат проф. Владко Панайотов на тема ''Управление на отпадъци - нови технологии и съфинансиране от ЕС''.


* * *
София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 9.00 часа кандидатът за кмет на София от Синята коалиция Прошко Прошков, кандидатите за общински съветници Владимир Кисьов и Вили Лилков ще се срещнат с представители на Съюза на енергетиците към КТ Подкрепа в сградата на Комисията по дискриминация на бул. Г.М. Димитров 14.
В 11.00 часа кандидатът за кмет и водач на листата и кандидатите за общински съветници Владимир Кисьов и Вили Лилков ще се срещнат с работодатели и инвеститори от КРИБ на ул. „Хан Аспарух" 8.
В 13.00 часа Прошко Прошков и кандидатът за общински съветник Борислав Бориславов ще посетят крепостта Урвич в близост до с.Кокаляне в район Панчарево.
В 16.30 часа кандидатът за кмет Прошко Прошков ще участва в дискусия със студенти в Нов български университет, на ул. Монтевидео 21, в I корпус, зала 409. Темата на дискусията ще бъде "София: в крак с времето", а водещ ще бъде доц. Антони Гълъбов.

 

* * *
София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 11.00 часа в централата на КНСБ на пл. „Македония" 1 кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова ще подпише споразумение за сътрудничество със синдиката.
В 13.30 часа Йорданка Фандъкова ще се срещне с жителите на с. Бистрица.

 

* * *
София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 11.00 часа в залите на Пресклуб „София прес" на ул. „Славянска" 29 кандидат-президентската двойка Павел Чернев - Анелия Делчева и кандидатът за кмет на София Андрей Георгиев от ПХН ще присъстват на откриването на изложба „Българинът в Европа".

 

* * *
София/Варна /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 12.00 часа НДСВ организира протестно шествие от храм-паметника „Св. Александър Невски" и ще се придвижи до ЦИК (бившия партийния дом). От 9 до 11 часа протестиращите в Аврен срещу елиминирането на кандидата на коалиция „За нашето бъдеще" ще проведат акция на главния път Варна - Бургас.

 

* * *
София /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 13.00 часа в централата на БСП на ул. „Позитано" 20 в София кметът на Перник и кандидат за нов кметски мандат Росица Янакиева ще даде пресконференция на тема: „Лъжи и заплахи срещу щаба на Росица Янакиева. Кой стои зад предизборната кампания на ГЕРБ в Перник?".

 

* * *
Варна /КРОСС/
Утре, 13 октомври, кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин ще посети Варненска област.


* * *
Варна /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 11.00 часа в клуб ,,Приятели" на Дворец на културата и спорта ще започнат срещи на Председателския съвет на Националния съюз на превозвачите - Варна и кандидати за кметове и общински съветници.


* * *
Плевен /КРОСС/
Утре, 13 октомври, председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще посети област Плевен.


* * *
Плевен /КРОСС/
Утре, 13 октомври, кандидатът за президент от ГЕРБ Росен Плевнелиев ще посети област Плевен


* * *
Пловдив /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 10.30 часа кандидатът на БСП за кмет на Пловдив Георги Търновалийски и кандидати за общински съветници с номер 8 от БСП „Централен" ще се срещнат с фирма отличник по европроекти - Сигротех.
От 17.30 часа в Балабановата къща в Стария град БСП ще представи културните политики и проекти, озаглавени „Творческият Пловдив", от предизборната си платформа на среща с дейци на културата и граждани.

 

* * *
Пловдив /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 18.00 часа кандидатът на БСП за кмет Георги Търновалийски ще участва в семинар - дискусия „Домоуправителят - проблеми и решения", организиран от РС на БСП „Северен".

 

* * *
Разград/Търговище /КРОСС/
Утре, 13 октомври, от 10.00 часа председателят на НС на БСП Сергей Станишев ще участва в предизборна среща в Клуба на пенсионера в Каспичан. От 11.00 часа Станишев ще посети Нова пазар.

 

* * *
Ботевград/Червен бряг/КРОСС/  

Утре, 13 октомври /четвъртък/ кандидатът на РЗС за президент Атанас Семов и председателят на РЗС Яне Янев ще посетят Ботевград и Червен бряг.