Франсоа Холанд губи позиции сред симпатизантите на френските социалисти
Секция: СВЯТ
12 Октомври 2011 20:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Франсоа Холанд губи позиции сред симпатизантите на френските социалисти

Париж, Франция /КРОСС/ Франсоа Холанд, който е смятан за фаворит сред кандидататите на френските социалисти за президент на страната, загуби част от предимството си по отношение на своята съперничка Мартин Обри, показва ново изследване на мненията на симпатизантите на Френската социалистическа партия, само няколко дни преди втория тур на партийните избори, предаде "Асошиейтед прес".

Холанд и Обри в неделя се класираха за втория кръг на първичните избори при социалистите.

В това първо изследване на общественото мнение след първия кръг, Холанд загуби четири точки от рейтинга си и падна от 58 на 54 процента. Обри, която като министър на труда играе важна роля във въвеждането на 35-часовата работна седмица, засили позицията си от 42 на 46 процента от гласовете, сочи проучване сред френските социалисти, публикувано на сайта на вестник "Фигаро".

В първия кръг от първичните избори в неделя на 9 октомври, Холанд зае първо място с 39 процента от гласовете, а Обри бе втора с 31 процента. Неочаквано голяма подкрепа получи подчертано ляво настроения социалист Арно Монтебур.

Монтебур, който иска държавата частично да поеме контрола върху банките и да въведе някаква форма на европейски протекционизъм срещу китайската конкуренция, в неделя получи 17 процента от гласовете - тройно повече от прогнозите. Този резултат намали шансовете за победа на Холанд на втория тур на първичните избори на 16 октомври, отбелязва на свой ред "Ройтерс".

/НИ/