Арифи: И ние и Атина да покажем воля за преодоляване на спора с името
Секция: СВЯТ
13 Октомври 2011 17:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арифи: И ние и Атина да покажем воля за преодоляване на спора с името

Скопие, РМакедония /КРОСС/ Получаването на дата за започване на преговори е свързано с решение на спора с името, с което Скопие и Атина трябва да покажат политическа воля и с помощта на Европейския съюз да преодолеят този проблем, смята вицепремиерът по европейските въпроси в македонското правителство Теута Арифи.

Днес тя официално получи доклада от директора на Генералната дирекция на Европейската комисия за разширяването, Александра Кас Гране. Според Арифи, докладът е отражение на реалността, но отказа директно да коментира дали забележките се предварително нагласени, както вчера заяви премиерът Никола Груевски.

"Аз мисля, че трябва да вземем предвид нещата, които се произнасят и по отношение на това да работим заедно", каза Арифи.

Вече беше казано, че "датата за преговорите, е свързана с решението на спора за името. Така че се надявам и мисля, че трябва да покажем политическа воля и да очакваме политическа воля и от страна на официална Атина, както и помощ от Европейския съюз, за ​​да преодолеем този проблем", посочва Арифи.

/НИ/