НИМХ: Утре ни очаква студено време, с максимални температури между 3° и 8°
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Октомври 2011 15:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НИМХ: Утре ни очаква студено време, с максимални температури между 3° и 8°

София /КРОСС/ През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има над Западна България. На много места в източната половина ще има валежи, като в Източна България те ще бъдат значителни - до 30-50 л/кв.м. Там ще духа север-северозападен вятър 15-20 м/сек, по Черноморието и до 25 м/сек. и вълнението на морето ще е бурно до 4-5 бала. Студено време с минимални температури между 0° и 5°, максимални – между 3° и 8°, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Красимир Стоев.

 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – в източните райони слабо ще се понижи.

Над планините ще е предимно облачно. На много места ще вали сняг. Ветровито – със силен и бурен север-североизточен вятър. Студено с максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, а на 2000 метра – около минус 7°.

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Твърде ветровито – със силен и бурен север-северозападен вятър. Максимални температури между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 12° край Шабла и 17° край Варна и Бургас. Вълнението на морето ще се усили до 4-5 бала.