Децата на Смолян се сдобиха с три нови детски площадки
Секция: ПОЛИТИКА
16 Октомври 2011 15:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Децата на Смолян се сдобиха с три нови детски площадки

Смолян /КРОСС/ Кандидатът за кмет на община Смолян Дора Янкова присъства на официалното откриване на три нови детски площадки в Смолян.  Заедно с нея бяха и кандидатите за общински съветници от листата на БСП: инж. Атанас Устабашиев, Михаил Генчев, Рабие Кьосева, Евгений Атанасов, Арсен Маслев и  Павлина Марковска. 

 

Две от модерните съоръжения за деца бяха открити в с прерязване на лента в ж.к. „Невястата“ от в.и.д. кмет на община Смолян инж. Румяна Янчевска, която плисна  и менче с вода, за да ползват децата площадките със здраве и да е на късмет.  Янкова и съветниците се веселиха искрено с децата, разговаряха и с техните родители  и  коментираха  бъдещи благоустройствени проекти за квартала. Едната от площадките се реализира с публично-частно партньорство между общината и фирмата на Младен Касабов, като общината предоставя терена, а бизнесменът съоръженията. Децата от квартала ще имат за себе си площ от над 100 кв.м., в които са поставени люлки, катерушки, баскетболен кош, фитнес уред за възрастни и др. Подовете са облицовани с удароустойчиво покритие.

Нова детска площадка ще имат от днес и децата в „Миньорските блокове“. В знак на признателност жители на квартала подариха на Янкова букет с червени рози и я поздравиха за изпълнение ангажимент, даден преди време. Инж. Янчевска припомни, че в последните  четири години в общината са изградени 21 детски площадки, а сега тече строителството на още 17. В квартала ще се доставят и нови пейки. Инж. Янчевска увери, че ще се ремонтират и образуваните дупки по улица „Миньорска“.