20 100 км. изминаха Кунева – Христов по време на кампанията си
Секция: CROSS ПРЕСЦЕНТЪР
16 Октомври 2011 15:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
20 100 км. изминаха Кунева – Христов по време на кампанията си

Варна /КРОСС/ Гражданската кандидатпрезидентска двойка Меглена Кунева и Любомир Христов закрива кампанията си утре във Варна. Това ще стане от 19 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. На събитието ще присъстват представители на инициативния комитет, симпатизанти и фейсбук-приятели,

 

доброволци, общественици, екипа от предизборния щаб на Кунева. Меглена Кунева обяви кандидатурата си за президент на 6 юни в София, на 21 юни представи кандидатпрезидентската си платформа, а на 12 юли - кандидатурата на Любомир Христов за вицепрезидент.

Двойката с номер 1 в бюлетината за президентските избори е издигната от инициативен комитет от 53 души, оглавен от правозащитника Йонко Грозев. По време на цялата кампания към комитета се присъединиха над 800 души от всички области на страната.

В рамките на националната обиколка на България, която Кунева и Христов направиха с брандирания микробус на кампанията, бяха посетени над 100 населени места, проведени бяха над 500 срещи, а изминатите километри са над 20 100 км. В сайта и на фен-страницата на Меглена Кунева са публикувани видео-историите от националната обиколка и клиповете на кампанията.

 

Последователите на Кунева във Фейсбук се увеличиха с над 400 % и надхвърлиха 12 хиляди души. Националната обиколка се финансира с малките лични дарения, постъпващи ежедневно по сметката на кампанията. Кунева заложи в кампанията си и на доброволците - над 600 души в цялата страна.

Утре вечер, по време на закриването, Меглена Кунева ще направи обръщение по повод предстоящите на 23 октомври избори.