"Атака" отказа на ГЕРБ дебат между кандидатите за общински съветници в София
Секция: ПОЛИТИКА
16 Октомври 2011 17:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Атака" отказа на ГЕРБ дебат между кандидатите за общински съветници в София

София /КРОСС/  От щаба на кандидата за кмет на София от "Атака" - Николай Пехливанов, отказаха поканата на ГЕРБ за участие в дебат на кандидатите за общински съветници. това стана ясно от позициятана Пехливанов, изпратена до ГЕРБ и медиите. 

В документа се казва:

 

Благодарим за отправената покана. Съгласяваме се напълно с изказаното от вас твърдение, че „На 23 октомври гражданите на столицата ще изберат в какъв град искат да живеят и кой да носи отговорност за неговото развитие. За да направят информиран избор, гражданите имат нужда да сравнят визии и програми, да преценят компетенциите за реализиране на политиките... „ 

Но изборът на 23-ти октомври е за местна власт, за кметове и общински съветници. Затова изразената от вас загриженост за сравняването на политики и програми звучи странно на фона на факта, че вашият кандидат за кмет отказва участие в публични дебати по време на цялата предизборна кампания.

Като пряк участник в надпреварата за кметското място, аз ежедневно представям пред обществеността своята управленска програма и не мога да предположа каква политика ще отстояват съветниците на ГЕРБ на предложения от тях дебат, когато най-сериозният изразител на тази политика - кандидатът за кмет - не иска публично да я дебатира с нас, останалите кандидати.

Когато водачът на листата за общински съветници и кандидат за кмет на ГЕРБ приеме да участва в дебат с всички кандидати за кметове на партии, които ще участват в ОбС, тогава и ние ще приемем дебат на съветниците. В крайна сметка съветниците на всяка политическа партия ще изразяват и защитават в ОбС политиките и решенията на проблемите, които кандидатите им за кмет представят.


Николай Пехливанов,

Кандидат за кмет на София,

ПП "Атака"