Росен Димов: Има странни съвпадения на насилие при всяко посещение от ЕС
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Октомври 2011 18:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Росен Димов: Има странни съвпадения на насилие при всяко посещение от ЕС

 

София /КРОСС/  Странни съвпадения на насилие спрямо журналисти се случват всеки път, когато идва някои еврокомисар у нас. Така прокурор Росен Димов коментира взрива на колата на журналиста Сашо Диков в предаването „Нека говорят с… Росен Петров” по БТВ. 

„Взривът пред вестник "Галерия" също съвпадна с посещение на еврокомисар в България. Това ни дава повод да се замислим дали това са странни съвпадения, или е закономерна поредица. Докато обаче не докажа това, не мога да твърдя, че е истина”, коментира още прокурор Димов.  

Що се отнася до липсата на присъди на лица, които са известни сред обществото с престъпния си начин на живот, прокурор Димов коментира, че проверките сочат, че често досъдебното производство не е събрало достатъчно доказателства и съдиите са прави за присъдите си. 

„Имал съм възможността да проверявам различни дела, при които съдът според нас може би не е приел правилното решение. Мога да кажа, че огромен брой от случаите съдът е прав. Ние (прокуратура и МВР) сме тези, които не са съумели да съберат достатъчно доказателства, за да убедят съдията”, каза той. И посочи, че прокуратура и полиция са като два скачени съда. 

По случая с Кирил Рашков прокурор Димов коментира, че има купени държавни органи.

 

/ВС/