Защо Волен Сидеров иска оставката на Цецка Цачева?
Секция: Интервюта
17 Октомври 2011 14:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Защо Волен Сидеров иска оставката на Цецка Цачева?

Волен Сидеров, лидер на Политическа партия „Атака" и кандидат-президент, пред ТВ7 и „БОдилник" 

 

Водещ: Скандал в парламента прекъсна бинарното заседание в петък. В центъра на събитията се озоваха лидерът на „Атака" Волен Сидеров и председателят на парламента Цецка Цачева. Цачева отне думата на Сидеров заради предизборни агитации от трибуната на парламента, а минута по-късно Волен Сидеров стартира подписка за оставката и. Включваме господин Сидеров. Добро утро, господин Сидеров.

Волен Сидеров: Добро утро.

Водещ: Как сте тази сутрин? Добре ли сте?

Волен Сидеров: Тук е хладничко малко, в центъра на Бургас вали дъжд но за мен и за неуморните ми колеги това няма никакво значение.

Водещ: Господин Сидеров, първият ми въпрос е защо искате оставката на Цецка Цачева?

Волен Сидеров: Защото тя наруши много грубо правилника на Народното събрание. За първи път в новата ни история, председателят на парламента прекъсва изявление на парламентарна група, което е абсолютно нарушение на правилника и на Конституцията.

Водещ: Господин Сидеров, прощавайте, току що забелязах, че от лявата ви страна има нещо, което не го забелязах в първия момент. Какво е това?

Волен Сидеров: Тук, край мен съм разположил известни наши социолози, тъй като вече наближаваме към изборния ден. Известни наши социолози, това са „Галъп" - Андре Райчев, тук е Кольо Колев до мен - „Медиана", Юлий Павлов също така, Мира Радева, много известна социоложка и естествено, колежката Бенатова от БТВ, без която не може нито един репортаж да бъде същия.

Водещ: А защо са голи"

Волен Сидеров: Те са около мен, защото това са както виждате, надуваеми кукли, те най-добре олицетворяват същината на тези социолози и медиатори които са обслужващи властта. По този начин аз показвам как днес в България социолозите и някои медиатори, обслужват властта по този начин. Те приличат точно на тези кукли, много им отива и затова съм ги разположил за компания, тъй като без техните оценки няма как да мине една предизборна кампания.

Водещ: Какво ви дразни точно в тези оценки, че сте ги разположил по този начин до вас и то това... секс кукли ли са, господин Сидеров?

Волен Сидеров: Да, това са надуваеми кукли, които отговарят най-добре на същината и на природата на нашите известни социолози, „Галъп", „Медидана", Райчев, Кольо Колев, Юлий Павлов, Мира Радева и... пак ще повторя, колежката Бенатова от БТВ, която просто е за цвят тука, защото без нейното присъствие българското телевизионно пространство няма да е същото.

Водещ: Според последните данни например на Център за анализ и маркетинг, вие сте на четвърто място, след...

Волен Сидеров: Да, до мене е Център за анализи и маркетинг - и за фелацио. Този център аз много го ценя, за мен неговата оценка е изключително меродавна. Само ще ви припомня, че за изборите 2006 година същият център ме постави пак на четвърто или пето място, а аз бях на балотаж. Но иначе, много ценя този център, както разбира се и другите агенции, които са около мен - „Галъп", „Медиана", МБМД, те всички са типични, много са меродавни и винаги са с отворени уста за нови предложения, които могат да подходят към тях. Аз съм приготвил и награди за социолозите.

Водещ: Какви награди сте подготвили?

Волен Сидеров: Те са във форма на... тук вашата колежка каза, че не е много подходящо за сутрешен блок, те са във форма на фалос. Тези награди ще бъдат за най-така... най-добре пласиралите се социолози, най-добре спечелилите от тази кампания...

Водещ: Подарете им ги сега.

Волен Сидеров: Ще им ги подаря непременно на живо в изборната нощ. Засега тук те са маркирани с тези кукли, с които просто са си лика прилика.

Водещ: Да включим и Николай Бареков в разговора. Той също иска да ви зададе няколко въпроса.

Волен Сидеров: Да, разбира се.

Водещ: Ники?

Николай Бареков: Не знам дали се чуваме, имаме ли някаква връзка с него.... а, ето имаме, виждам. Страшен студ е в Перник, предполагам, че същото е в Бургас, където е той. Това, което прави всъщност, е някакъв предизборен диспут със социолози, така ли да го разбирам?

Волен Сидеров: Да, точно така. По-скоро едно стиковане на мненията. Преди няколко дни, най-известните социолози до мен Андрей Райчев, Кольо Колев, „Медиана", Юлий Павлов от Център за фелацио и Мира Радева от МБМД, както и колежката Бенатова, която е много... без нея не може да мине репортаж, както знаете, основни лидери на общественото мнение.

Николай Бареков: Тук е много шумно около мен, имам само един въпрос - господин Сидеров, бяхте споделил, че имало социолози, които са ви искали пари, за да ви вдигат рейтинга?

Волен Сидеров: Да, точно така.

Николай Бареков: Това само за един социолог ли се отнася български, чието име тогава назовахте или това е масова практика сред българската социология?

Волен Сидеров: Масова практика е, да. Някои от тук седящите до мен също са го правили, но сега... в момента точно не могат да го потвърдят, макар че устите им са отворени.

Водещ: Господин Сидеров, сега отново към студиото на „БОдилник" и можем да си продължим темата, с която започнахме относно оставката на Цецка Цачева. Казахте, че тя е нарушила правилника.

Волен Сидеров: Да.

Водещ: Според правилника, когато народен представител се отклонява от обсъждания въпрос председателят го предупреждава и ако нарушението продължи или се повтори, му отнема думата. Според решение на Народното събрание две седмици парламентът е разпуснат заради това, да няма предизборни агитации. Вие агитирахте от трибуната на парламента и това беше причината...

Волен Сидеров: Веднага пояснявам, пояснявам ви веднага. Това не е изказване на народен представител. Това е изявление от парламентарна група. Десет минути, това е така да се каже свещеното право на всяка парламентарна група. В това изявление, председателят на групата или заместник-председател изказва мнение на тази парламентарна група абсолютно свободно и по никакъв начин не може да му се повлияе или вмени какво да говори или от каква тема да се отклонява. Тук нямаме тема, имаме свободно изявление...

Водещ: Морално ли е да говорите за кандидат-президента Росен Плевнелиев една седмица преди изборите от трибуната на Народното събрание?

Волен Сидеров: Морално е, да.

Водещ: Имаме някакъв проблем технически. Нещо спря сигнала, от Бургас мисля, че вече не се чуваме. Благодаря за коментара на господин Сидеров и този социологически дебат, който той направи тази сутрин.