НИМХ: Слънчево време с максимални температури между 8° и 13°
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Октомври 2011 06:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НИМХ: Слънчево време с максимални температури между 8° и 13°

 

София /КРОСС/ Днес от запад облачността ще намалява и над Западна и Централна България ще се установи слънчево време. В източните райони преди обяд все още ще вали, но впоследствие облачността ще се разкъса, а привечер и там ще намалява. Ще духа слаб до умерен, в източните райони преди обяд все още и силен, вятър от север и северозапад. Максимални температури предимно между 8° и 13°, в София около 11°, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Мартин Иванов.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месец октомври.

В планините от запад също ще настъпи подобрение на времето. Облачността ще се разкъса и намалее, едва към края на деня и над източните райони. Преди обяд в Източна Стара планиня, Източните Родопи, Странджа и Сакар все още ще превалява сняг. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, умерен, по откритите високи части - силен. Максимална температура на 1200 метра - около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

 

По Черноморието през по-голямата част от деня ще остане облачно, преди обяд - с валежи и все още твърде ветровито - със силен северозападен вятър. По-късно през деня вятърът ще започне да отслабва. Максимални температури по крайбрежието: 9°-10°. Температурата на морската вода - около 15°. Вълнението на морето ще бъде все още 4-5 бала, но с тенденция вечерта да започне да отслабва.