Приключения зад граница
Секция: КУЛТУРА
18 Октомври 2011 17:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Приключения зад граница

София /КРОСС/ Театър-лаборатория "Алма Алтер" се впуска в приключения зад граница с участието си в Mеждународния фестивал на университетския театър "UNIVERSO TEATRO".

"UNIVERSO TEATRO" е един своеобразен преглед на съвременния университетски театър, който не е просто витрина на различен опит, а реална възможност за културен обмен, която възниква от взаимното проникване на драматургично разработени теми и идеи, обединени единствено от свободата и оригиналността на авторите.

Фестивалът е насочен към университетски театрални групи от целия свят, в този смисъл културното и езиково разнообразие, както и различните театрални школи, са отличителна черта, върху която се основава и идеята на фестивала, а именно обогатяване и взаимен обмен.

"UNIVERSO TEATRO" има за цел да „измери пулса" на съвременната сцена, на театралното случване в различните краища на света, преминавайки през най-виталната и креативна общност - тази на световния университет.

От 20 до 23 октомври предстоят дни на представления, срещи, семинари и откриване на културните съкровища на Бенвенто. Фестивалът е под патронажа на режисьора оставил следа в съвременното изкуство - Уго Грегорети.