Алексей Петров и Николай Георгиев се срещнаха с Вадим Жданович
Секция: НОВИНИ
18 Октомври 2011 17:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Алексей Петров и Николай Георгиев се срещнаха с Вадим Жданович

София /КРОСС/ Кандидатите за президент и вицепрезидент Алексей Петров и Николай Георгиев се срещнаха с Вадим Жданович, ръководител на мисията на ОССЕ в България.

Основна тема, обсъждана на срещата беше избирателния процес, предизборната кампания и нарушаването на конституционните права на гражданите и участниците в нея.

Алексей Петров и Николай Георгиев информираха мисията, че разполагат с безпрецедентни примери и доказателства за нарушения и готвени манипулации и ще подадат до ЦИК молба за експертиза на всички невалидни бюлетини с №12.

Екипът на кандидатите определят случващото се в тази предизборна кампания като „обида за нацията и интелекта й". Липсата на дебат в обществените медии дискриминира българските граждани и нарушава конституционното им право на информираност. На избирателите се предлагат режисирани дебати в големите корпоративни медии, които се опитват да внушат предопределеност на избора. Възможностите за участие и провеждане на предизборна кампания са неравнопоставени за партийните кандидатите и кандидатите, издигнати от гражданите - от инициативни комитети.

Вадим Жданович, увери кандидатите за президент и вицепрезидент Алексей Петров и Николай Георгиев, че получената информация ще бъде отразена в доклада, който мисията на ОССЕ ще подготви за избори 2011 в България.