ЕVN България продължават работа по възстановяване на електрозахранването в Югоизточна България
Секция: НОВИНИ
18 Октомври 2011 18:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕVN България продължават работа по възстановяване на електрозахранването в Югоизточна България

ЕVN България продължават работа за пълното възстановяване на електрозахранването

/KРОСС/ Ден след падането на обилни снеговалежи в Югоизточна България, примесени с бурен вятър и дъжд, екипите на EVN България успяха да нормализират обстановката с нарушено електрозахранване за повечето населени места.

Основно това бяха малки населени места в планинските части на областите Бургас, Сливен, Ямбол и Хасково, където физическият достъп до електропроводите беше затруднен поради висока снежна покривка, дълбоки преспи и паднали дървета.

Тежката атмосферна обстановка наложи мобилизирането на допълнителен експертен, ремонтен, технически и материален ресурс от други клиентски центрове на дружеството, в резултат на което към 15:00 ч. на 18.10.2011 г. захранването за голяма част от клиентите на дружеството беше възстановено.

В момента продължава възстановяването на захранването за клиентите в малки населени места във високите и планински части на общините Приморско, Малко Търново, Средец, Руен, Котел, Свиленград и Крумовград.

Като основен проблем при отстраняване на авариите в тези места продължава да бъде затрудненият достъп, причинен от снегонавявания и кална почва, които не позволяват пълноценното използване на специализирана ремонтна техника. За преодоляване на ситуацията дружеството е мобилизирало наличната верижна и високопроходима техника.

С цел максимално доброто управление на процеса на възстановяване на захранването за всички клиенти EVN България поддържа контакт и на места работи в сътрудничество с Гражданска защита, както и с местните и централни власти.