Блокираните пътници на гара Радунци са извозени
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Октомври 2011 18:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Блокираните пътници на гара Радунци са извозени

Рудница /КРОСС/ Всички блокирани пътници в гара Радунци са извозени. Благодарение на екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението", от Радунци до спирка Яворовец пътниците са били закарани с техника на пожарната, а от там - с автобуси.

През това време НКЖИ им е осигурило топло помещение, в което са прекарали тези часове, а от спасителните екипи са получили храна и напитки.

Разчистен е участъкът между Дъбово и Радунци. Контактната мрежа е на габарит - ще трябва още ремонт по нея, за да може да пуснем напрежението. В останалите два участъка Кръстец - Радунци и Кръстец - Трявна (между Трявна и Радунци) в момента работят две машини. Надяваме се до сутринта да бъде възстановено движението до Велико Търново.

Във всички засегнати участъци се работи, в много от тях вече са разчистени всички паднали дървета, клони и храсти. Остава да се направи ремонтът на контактната мрежа и да има дизелова тяга. Специално за участъка Велико Търново - Дъбово вероятно до сутринта ремонтът ще бъде завършен, в останалите засегнати участъци до обяд ще се ремонтира.

Аварийните групи са на денонощен режим, правят се смени на хората. Денонощната работа ще продължи до овладяване на ситуацията.
Положението е абсолютно бедствено.