Предстоящи събития в страната за 19 октомври
Секция: ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
18 Октомври 2011 20:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 19 октомври

София /КРОСС/ Кандидатът за кмет на София от НДСВ Владимир Каролев кани в сряда вечер (19 октомври) в клуб „Ялта" в София фенове, приятели, симпатизанти, журналисти и столичани на „хаус вечер".

***
София /КРОСС/ Утре, 19 октомври 2011 г., от 19.00 часа в хотел „Шератон", министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще открие изложбата „Градът и сградите".

***
Пловдив /КРОСС/ От утре до 22 октомври 2011 г. в рамките на Международната изложба Медикус Денто Галения (Международен панаир Пловдив) Национална пациентска организация ще проведе безплатни прегледи и консултации за различни социалнозначими заболявания.

***
София /КРОСС/ Утре, 19 октомври, от 11.00 ч. в Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция по повод Световния ден за борба с остеопорозата. Участници в събитието ще бъдат:д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор; д-р Пламен Попиванов, завеждащ отделение по костни метаболитни заболявания в УМБАЛ „Александровска" д-р Маша Гаврилова, представител на Асоциация „Жени без остеопороза"; Ани Темелкова - главен експерт в отдел "Профилактика и промоция на здравето" - МЗ.

***
София /КРОСС/ На 19 октомври /сряда/ премиерът Бойко Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов ще открият основно ремонтирана сграда на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография /НПГПФ/, по повод 88-годишнината на училището. Училището е ремонтирано с европейско финансиране по проект „Ремонт и рехабилитация на сградата на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография - София по Оперативна програма „Регионално развитие" на ЕС.

***
Утре, 19 октомври, от 11 часа, в залата на ет. 11 в централата на КНСБ - пл. „Македония" 1, ръководството на Конфедерацията и председателят на СФ „Металици" Васил Яначков ще проведат брифинг с журналисти, на който ще бъде представен графика и процедурата за изплащaне.

***
София /КРОСС/ Утре (19 октомври 2011) в 12 ч. кандидатът за кмет на София, Прошко Прошков ще даде пресконференция - „Софийските избори 2011, между подмяната и промяната". Пресконференция ще се проведе в „София прес".

***
София /КРОСС/ Утре, 19 октомври 2011 г., от 13.00 часа, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще открие три жилищни сгради в центъра на София, реновирани по Проект „Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради" на МРРБ и Програмата на ООН за развитие и по проект „Стакато" на Европейската комисия.
***
София /КРОСС/ Утре, 19 октомври 2011 г. (сряда), министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще открие 37-то търговско изложение за архитектура, строителство и обзавеждане "Стройко 2000".

***
София /КРОСС/ Днес, 18 октомври 2011 г., кандидатът за президент Алексей Петров и екипът му се срещнаха със студенти от различни висши учебни заведения в страната, които представиха обобщени въпроси от предишни срещи. В хода на дискусията, студентите решиха на 19 октомври 2011 г. в 10.30 ч. да поискат лична среща с министър-председателя Бойко Борисов, на която да получат отговор на въпроса: „Да емигрираме или да останем". От своя страна, Алексей Петров заяви, че ще настоява да получи ясен отговор от Борисов, кой взриви автомобила на журналиста Сашо Диков.

***
София /КРОСС/ Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще пусне в употреба издание на тема: „100 години от откриването на пощенска станция София 6". То се състои от илюстрован плик с тираж 1 615 броя и специален печат. Художник на проекта е Пламена Дончева. Валидирането ще се състои на 19 октомври от 10.30 ч., в Музея на съобщенията, ул. „Гурко" № 6.

***
София /КРОСС/ РЗС продължава предизборната си обиколка. На 19 октомври /сряда/ председателят на РЗС Яне Янев ще посети Трекляно, Радомир и Кюстендил. В 11.00 часа в читалището в Трекляно ще се срещне с членове и симпатизанти на партията.

***
София /КРОСС/ ОДС ще даде пресконференция на тема: "Тревожната предизборна ситуация и действията, които ОДС ще предприеме в тази връзка". Брифингът ще се проведе утре, 19 октомври, в пресклуба на "София прес" на ул. "Славянска".

***
София /КРОСС/ Изпълнителна агенция „Морска администрация" организира среща с партньорите по проект "Мрежа за сътрудничество за логистика и морско образование с фокус върху вътрешния воден транспорт в Дунавския коридор, което е подкрепено от иновативни решения" (NELI). Събитието ще се състои на 19 октомври (сряда), от 10.00 часа, в сградата на дирекция „Морска администрация - Русе", ул. „Славянска" № 4. Проектът се изпълнява по Оперативна програма за трансгранично сътрудничество „Югоизточна Европа 2007 - 2013" и има за цел да се изгради мрежа за сътрудничество между различните организации, свързани с образованието и обучението по вътрешния воден транспорт с цел да се улесни тяхното бъдещо сътрудничество; да се проектира и оптимизира електронно обучение по навигацията по вътрешните водни пътища, като се преодолеят различията в отделните региони на Югоизточна Европа; да се насочи общественото внимание върху важната роля на новите (иновативни) методи за обучение в областта на навигацията по вътрешните водни пътища, свързани със специфични занимания за младите и др.

***
София /КРОСС/ На 18 октомври 2011 г. в сградата на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) започват консултации с представители на Националния орган по сигурността на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия по проект на общо Споразумение за взаимна защита на класифицираната информация между Република България и Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. От българска страна в консултациите ще вземат участие представители на ДКСИ и на Държавна агенция „Национална сигурност". Експертните разговори ще се проведат в периода 18 - 19 октомври 2011 г.

***
София /КРОСС/ Утре, 19 октомври, от 15:00 в пресклуба на БТА, бул. "Цариградско шосе" 49, ще се състои пресконференция на кандидата за кмет на София от БСП Георги Кадиев.

***
София /КРОСС/ На 19 октомври, от 13:00 часа кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова ще посети средновековната крепост Урвич. Крепостта се намира на около 5 км от село Кокаляне в посока Самоков.

***
/КРОСС/ На чаша червено вино с вечните парчета на Deep Purple, White Snake & Rainbow ще домакинстват в Интер@рт кафе Ламбо народният представител Захари Георгиев и кандидатът за общински съветник с номер 8 Стефчо Таушанов.

***
Брюксел, Белгия /КРОСС/ Четвъртата годишна награда на Европейския парламент за отлични постижения в журналистиката ще бъде връчена от председателя на ЕП Йежи Бузек на 19 октомври. Наградата се връчва на журналисти, които са отразявали важни европейски въпроси или са допринесли за по-доброто разбиране на институциите и политиките на ЕС. Церемонията по награждаването започва в 09.00 ч. местно време в пленарната зала на Парламента в Брюксел.

***
София /КРОСС/ На 19 октомври 2011 г. сряда, заместник - министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров ще вземе участие в Международна конференция бизнес-среща „Птицевъдство 2011" в к. к. „Св. Св. Константин и Елена", гр. Варна. Дискусията се организира от Съюза на птицевъдите в България.