До работа безплатно...
Секция: НОВИНИ
18 Октомври 2011 20:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
До работа безплатно...

София /КРОСС/ За да насърчи откриването на нови работни места държавата ще плаща пътните разходи на хората, които пътуват до службата си. Парите по програмата идват от Брюксел, а кандидатстването за пътните разходи ще става пред бюрата по труда.

Държавата ще плаща пътните на хора, които работят до 80 км от домовете си. Целта на програмата е да улесни пътуването до работа за хората, чието работно място е извън общината, в която живеят.

Това означава, че например придвижването от единия до другия край на София си остава за ваша сметка. Има и още едно ограничение - работата трябва да е отдалечена максимум на 80 километра от дома, съобщи Нова телевизия.

Ползата за работодателя от назначаването на нови хора са 150-те лева еднократно, които държавата ще му отпуска за обучение на всеки нов работник. Ползата за работника е покриването на пътните му за една година.

Програмата разрешава междуградско придвижване с автобуси или влаковете на държавните железници. Осребряването на билетите за пътуване до работа ще става от бюрата по труда по местоживеене.

Плащането ще е с месец назад. Без подаването на документи от страна на работодателя, работникът не може да кандидатства за транспортни разходи.