Лиляна Павлова: Строителният бизнес бележи ръст
Секция: ИКОНОМИКА
19 Октомври 2011 20:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лиляна Павлова: Строителният бизнес бележи ръст

София /КРОСС/ Има видимо раздвижване на пазара на строителният бранш. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на официалното откриване на 37-то специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане Стройко 2000 - есен 2011.

Тя уточни, че след среща с Камарата на строителите е станало ясно, че има достатъчно показатели и данни за развитието на строителния бранш в положителна посока.

Павлова увери, че регионалното министерство прави всичко възможно за процъфтяването на строителния сектор и доказателство за това е реалната инвестиция в размер на 1,5 млрд. евро, които ще отидат директно за бизнеса в сектора.

Парите са предвидени да бъдат вложени в инфраструктура, мащабни инвестиции, в саниране и обновяване на жилищни сгради, обновяване на училища, детски градини, в социална, образователна и културна инфраструктура.

Това са много мащабни проекти и чрез тях строителният бранш ще има възможността да се разгърне по начин, по който да работи добре, за да може подемът, който сега се отчита, да бъде още по-голям през следващата година, коментира министър Павлова.