Временни промени в движението на два пътнически влака между София и Благоевград
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Октомври 2011 17:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Временни промени в движението на два пътнически влака между София и Благоевград

София /КРОСС/ През периода от 31-и октомври до 11-и ноември, ще бъдат въведени временни промени в движението на два пътнически влака на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД. Причината за временното изменение в графика на тези влакове са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура" ще извършва в участъка между гарите Делян и Дупница, съобщават от БДЖ.

Влаковете, които ще се движат по съкратен маршрут са следните:
• Пътническият влак № 50110 от Благоевград за София, който обичайно заминава в 14:03 ч., ще тръгва от Благоевград с 18 минути по-рано от досегашния си график, т.е. в 13:45 ч. В участъка между гарите Дупница и Делян са осигурени автобуси, които да превозват пътниците от този влак между двете гари. За да осигури транспортно обслужване на своите клиенти, националният железопътен превозвач ще пусне допълнителен пътнически влак № 50190 от гара Делян до София, който ще заминава в 15:14 ч. и ще пристига в София в 16:52 ч.;
• Пътническият влак № 50111 от София за Благоевград, който тръгва в 09:23 ч., ще се движи по обичайното си разписание до гара Делян. От Делян до Дупница пътниците от този влак ще бъдат превозвани с автобуси. От Дупница за Благоевград е осигурен допълнителен пътнически влак № 50181, който ще заминава в 12:05 ч. и ще пристига в Благоевград в 12:40 ч.

Информация за разписанието на автобусите и наложените корекции в графика на влаковете, които пътуват в участъка на извършвания ремонт, е поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ" ЕАД (www.bdz.bg).