Дора Янкова: Смолян не се купува и не се продава
Секция: ПОЛИТИКА
28 Октомври 2011 17:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дора Янкова: Смолян не се купува и не се продава

Смолян /КРОСС/ Днес, пред микрофоните на кабелно радио „Смолян", Дора Янкова сподели, че в навечерието на втория тур от изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за кметове на населени места, всеки си е направил сметка. Отчели сме плюсовете и минусите, разграничили сме се от онова, което е чуждо на политическата практика в Смолян и вървим напред към гласуването в неделя, каза Янкова, съобщават от нейния щаб..
Благодаря на смолянчани за първия тур. Огорчена съм от Изборния кодекс, гласуван и от г-н Мелемов, който обещаваше лек избирателен закон за прозрачност и яснота. Вместо това видяхме една тежка машина, СИК в неравноправно отношение, огромни опашки от чакащи хора и пр. Тече активен дебат за прозрачността и честността на вота. Съжалвам, че изборът мина по този начин. Още когато видях резултатите от вота, благодарих на родопчани и поканих Николай Мелемов на дебат по местните медии. Повторих поканата си и за националните медии - телевизии и радиа, но за мое съжаление Мелемов отказа. Той бяга, не желае да се изправи с лицето си, с програмата си, за да може Смолян да прецени кого да избере за кмет.
След първия тур имаме вече Общински съвет. Аз съм удовлетворена от стореното - бях пред очите на всички, няма нещо, за което смолянчани да не са информирани.
Поздравих всички избрани общински съветници. Имах възможността да чуя вижданията им и съм убедена, че Смолян ще се управлява от широка коалиция.
Сред тях има мъдри съветници с опит от всички партии. Ще има убедително мнозинство по всички въпроси.
Партия ГЕРБ в мъжкото си начало и в стремежа си за власт на всяка цена, премина всички граници. Жалкото е, че всичко това беше против жена - кандидат за кмет.
В един предизборен клип беше показана сграда, в която са настанени само държавни институции и частен имот, без да се обясни на хората, какво е направено. Това премина всяка мярка. Мелемов не се държа като джентълмен. Той не е онзи благ човек, който познаваме. Кампанията го промени. Цяла България видя поведението му.През цялото време клевети. Да му бъде простено. Аз съм великодушен и широко скроен човек. Греховете са си негови, нека тежат на съвестта му.Аз имам голяма сила и енергия и вече имам по-категорично поведение, от което смолянчани ще са доволни.
Как да убедя моите съграждани, че нямаше контролиран, напазаруван вот, когато непрекъснат лъскави джипове и лимузини обикаляха града. Ние видяхме един бивш управник на Смолян, който цяла седмица насаждаше страх и оказваше натиск върху отделни групи от граждани. Цялата машина е впрегната, за да може Смолян да се вземе от ГЕРБ. Смолян нито се купува, нито се продава. Скъпи приятели - не се продавайте, не се предавайте.
Аз няма да ви подведа, дайте своят глас за мен!