Николай Младенов: България приветства провеждането на демократичните избори в Тунис
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Октомври 2011 19:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николай Младенов: България приветства провеждането на демократичните избори в Тунис

София /КРОСС/ По повод завършилите избори за Учредително събрание в Тунис министърът на външните работи Николай Младенов заяви:
Тунис - държавата, от която започна Арабската пролет, направи първите си демократични избори. Приветствам това постижение на туниския народ. Провеждането на избори в съответствие с принципите на демокрацията е огромно постижение за страната. То е и пример за останалите държави от Арабския свят, които започнаха да разграждат тоталитарните си режими, съобщават от пресцентъра на МВнР. .
България поздравява всички политически партии в Тунис за това, че спазиха правилата на политическия процес. Българският президент Желю Желев, който беше мой специален пратеник там, оцени изборите като мирни и цивилизовани, проведени в среда на политическа зрялост.
Ние вярваме, че Учредителното събрание, на базата на консенсус между всички представени в него политически партии, ще изработи демократична конституция. Тя трябва да отвори пътя за осъществяването на дългоочакваните реформи в политическата и социалната сфера.
България е готова да сподели своя опит от прехода и да подпомага демократичните сили в Тунис.