Кипърски бизнесмен се включи в кампанията в Кипър, посветена на Васил Левски
Секция: КУЛТУРА
31 Октомври 2011 20:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кипърски бизнесмен се включи в кампанията в Кипър, посветена на Васил Левски

/КРОСС/ Кипърски бизнесмен, свързан с България, се включи в патриотична кампания на българската общност в Кипър, посветена на Васил Левски. На церемония в посолството на България в Никозия той официално връчи дарението си в размер на 5000 евро.

"С това дарение искам да изразя признателността си към България, която чувствам като втора родина. То е знак на почит към делото на Апостола, което познавам и пред което се прекланям", каза кипърският бизнесмен Крис Виоларис на церемонията днес в българското посолство в Никозия, информира БНР. 

Инициативата на българската общност и посолството на страната ни в Кипър е за набиране на средства за изработване и поставяне на барелеф на Апостола на свободата Васил Левски на сградата на дипломатическата ни мисия в кипърската столица.

Крис Виоларис инвестира в България, заедно с развитието на бизнеса му в Кипър. Съпругата му е българка. Българският посланик в Кипър Веселин Вълчев връчи на дарителя копие на тефтерчето на Васил Левски.
Кампанията за набиране на средства за барелеф на Апостола в Никозия започна на 19 февруари тази година. Тя цели както почитане на паметта и делото на Левски, така и популяризиране на българската история, националните ни светини и дух в Кипър. Средствата се набират от проведени благотворителни инициативи и лични вноски на живеещите на острова българи. Истински средища за събиране на даренията станаха шестте български училища в Кипър.