35 родни винопроизводители представят над 200 вина на DiVino.Taste
Секция: ЛЮБОПИТНО
03 Ноември 2011 11:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
35 родни винопроизводители представят над 200 вина на DiVino.Taste

 

София /КРОСС/ Организират първия по рода си форум на българското вино DiVino.Taste. Събитието е насрочено за 19 и 20 ноември 2011 г. (събота и неделя) в Централен военен клуб в София. В рамките на тези два дни всеки, който дойде, ще може да дегустира над 200 от най-добрите български вина. Изложението ще събере 35 български винопроизводители, които ще представят най-добрите си вина пред взискателната аудитория на DiVino.Taste. Всеки производител има право да участва с до 7 вина, които ще бъдат представени от собствениците или винарите, които са направили виното. Всеки посетител ще има пряк контакт с хората, които стоят зад всяка една от участващите български изби и ще може да опита и да се запознае с концепцията и философията им за вината.

 

„Надяваме се DiVino.Taste да се превърне в най-успешният формат за популяризиране на качественото българско вино и винопроизводство”, каза Емил Коралов, управител на „Гурме пъблишинг” и издател на DiVino Magazine. Изложението е отворено както за утвърдените познавачи и професионалистите от винения бранш, така и за любителите на виното. Форумът DiVino.Taste е с ограничен брой места за посетителите и единственият начин да е гарантиран достъпът на посетителите е с предварително закупуване на билет или регистрация. Зад идеята за организирането на голямо винено изложение в София стои екипът на новото списание DiVino magazine и на сайта за винена публицистка и култура DiVino.bg който е част от издателство Gourmet Publishing. Gourmet Publishing е създадена от висококвалифицирани и вдъхновени професионалисти в областта на винената и гурме публицистика и култура. Това са високо ценени критици, не само защото са истински свързани с виното и храната, а и защото са идеолози за създаване на винена и гурме общност в България. Всички те са убедени, че в България се прави много добро вино, но малко хора знаят за това.