Младежки парламентарен дебат ще се състои в Народното събрание
Секция: НОВИНИ
08 Ноември 2011 07:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Младежки парламентарен дебат ще се състои в Народното събрание

София /КРОСС/ Ученици от цялата страна влизат в Пленарната зала на Народното събрание, за да се включат в Младежки парламентарен дебат. Събитието се организира от Българска асоциация Полимери с идеята младото поколение да изгради позиция за употребата на пластмасите във всекидневието.

Участие в дебата са потвърдили 122-ма ученици от 11 елитни езикови държавни и частни училища в София, Варна, Пловдив, Русе, Ловеч и Враца.

Преди провеждането на дебата представители на организацията Европейски младежки парламентарни дебати PlasticsEurope ще проведат кратко обучение на учениците и журито по правилата за провеждане.

PlasticsEurope организира от 2007 г. серия от национални дебати в европейските страни за предимствата и недостатъците на пластмасите за съхраняване на енергията и опазване на климата.

Заместник-министър Евдокия Манева ще бъде член на журито, в което влизат още собственици на фирми от бранша, представител на академичните среди, журналисти и политици, които ще оценяват ораторските умения на участниците и способността им да формират и защитават съответната позиция с подходящи аргументи.

В резултат ще бъдат излъчени 10 най-добре представили се участници за Големия финал на дебатите през пролетта на 2012 г. в Рим, Италия.