Трайчо Трайков: Стратегията ни за развитие на туризма е свързана със спорта
Секция: ИКОНОМИКА
08 Ноември 2011 14:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трайчо Трайков: Стратегията ни за развитие на туризма е свързана със спорта

София /КРОСС/ Националната ни стратегия за развитие на всички видове туризъм в България е свързана с природата. Ние искаме да привлечем повече туристи, които да практикуват различни спортове в България, така че сме готови да посрещнем гостите си за тяхната активна ваканция. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков пред екип на телевизия Евроспорт. Минстър Трайков даде интервю за световния телевизионен канал в Лондон, където участва в програмата на WTM - световното туристическо изложение в британската столица. Пред туристите в България стоят богати възможности за практикуване както на традиционните ски и морски спортове, така и за по-екстремни или по-малко популярни, които сега набират скорост, като рафтинг, планинско колоездене, изисканият голф и други. Международната асоциация на голф-туроператорите е номинирала България за наградата за непозната голф дестинация на годината заедно с още пет държави, стана ясно още по време на интервюто.

Пред екипа на Евроспорт министър Трайков посочи и забележителните постижения на страната в световния спорт - успехите на Стоичков и Бербатов, волейболния ни отбор, който традиционно заема едно от първите места в света.

Българският спортен календар е пълен със събития, които могат да допълнят почивката на нашите туристи, отбеляза министър Трайков. Световната купа за мъже и жени в Банско, европейската купа за мъже в Пампорово, световната лига по волейбол в София, както и стартовете по мотокрос са част от календара да 2012 година.