Варненският апелативен съд пусна под домашен арест дилър на марихуана
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Ноември 2011 14:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Варненският апелативен съд пусна под домашен арест дилър на марихуана

Варна /КРОСС/ Атанас Милев от Варна, обвинен за притежанието на голямо количество марихуана, както и за това, че отглежда от същия вид забранени вещества в дома си, от днес ще търпи втората по тежест мярка за неотклонение „домашен арест". Апелативният съд във Варна уважи жалбата на обвиняемия да измени в по-лека мярката му за неотклонение. 

Миналият четвъртък Варненският окръжен съд задържа първоначално в ареста 27-годишния Атанас. Той е обвиняем по дознание на ТЗ БОП във Варна, заедно с друг варненец. Мъжете бяха арестувани при полицейска акция с голямо количество суха растителна маса. В автомобила на Атанас и в дома, в който е живеел с приятелката си, органите на реда иззели 325 грама марихуана. Били претърсени няколко адреса, като полицаите открили не само трева, но и вещи, необходими за разфасоването й в пликчета, везни и други принадлежности. 216 пък били растенията с марихуана, които Атанас е отглеждал в дома си. За нуждите на домашното производство била осигурена специална инсталация.
Днес въззивната апелативна инстанция потвърди онези изводи на Варненския окръжен съд, които обосновават предположението, че именно Атанас е организирал отглеждането на марихуаната в дома си, както и това, че притежавал голямо количество от тревата, предназначена за наркопазара. Този извод е на базата на събраните доказателства, на пълните самопризнания, направени още в деня на ареста и на искреното разкаяние за стореното.
За да измени в по-лека мярката за неотклонение, Апелативният съд се съобрази с трагичната гибел на бащата на обвиняемия, загинал само ден след ареста на сина си. Освен, че в такъв тежък момент ще бъде в подкрепа на семейството си, съдът прецени, че тази мярка за неотклонение ще му позволи да съдейства за приключване на разследването и няма да му даде възможност да върши други престъпни деяния, или да се укрие от наказателно преследване.
Определението, с което Варненският апелативен съд измени в „домашен арест" мярката за неотклонение на Атанас Милев, разследван за притежанието на повече от 300 грама марихуана, както и за това, че отглежда 216 растения от същия вид забранени вещества в дома е окончателно.